Напишете дума/думи за търсене

Съвети за спокойно пътуване с бебето

СНИМКА: VivaMagz.com

Тръгвайте поне половин час след последното хранене на бебето. Така храната ще е обработена в по-голямата си част и ще ограничите риска от повръщане.

Предизвикателство е да пътувате с дете до 2-годишна възраст. Когато бебето не спи, то изисква своето внимание и иска да си играе. Фактът, че е поставено в столче, никак не му харесва. Ето защо, за да избегнете това, е хубаво да вземете с вас любимата му играчка, много развлекателни филмчета, игри или пък книжки. Даваме ви и още 6 полезни съвета, които ще направят пътуването с бебето по-спокойно.

1. Тръгвайте поне половин час след последното хранене на бебето. Така храната ще е обработена в по-голямата си част и ще ограничите риска от повръщане.

2. Тръгнете около половин час преди предвиденото време за сън на детето. Така то ще прекара по-голямата част от пътя в сън и за всички ви ще е по-леко.

3. Помислете за таблетки против прилошаване. Посъветвайте се с вашия педиатър за целта.

4. Вземете със себе си задължително мокри кърпички, вода, торбичка за прилошаване, любимата играчка и одеалце. Избягвайте музикални и шумни играчки. Те могат да изнервят както бебето, така и водача на автомобила.

5.Погрижете се предварително да има подходящо легло за бебето там, където отивате. Повечето хотели предлагат детски креватчета и кошарки.

6. Не се тревожете, ако по време на почивката то развали обичайния си режим на сън. Това е нормално предвид смяната на средата. Още с връщането у дома ще успеете да възстановите обичайния му режим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ