Напишете дума/думи за търсене

Липсва ми свободата, която имах преди майчинството

Животът се променя, когато бебето се роди. Ролите се променят, хормоните също, а нан-вече приоритетите. Да имаш бебе предизвиква способността ти за самоконтрол и организираност и тества дали си готов да пренебрегнеш себе си.

Губиш и част от свободата си, което може да бъде наистина трудно за много жени. Родителството е изтощително, защото нито една майка не усеща, че има достатъчно време, че получава достатъчно помощ, пари или емоционална подкрепа. Това може да ви доведе до депресия, мрачни мисли и затваряне в себе си. И всички тези чувства са нормални.

Какво можете да направите, за да се справите с това? Идентифицирайте какво точно от стария ви начин на живот ви липсва. Например "Липсва ми да прекарвам време с най-добрата си приятелка" или "Липсват ми вечерите по женски и това да се прибирам късно". Напишете на един лист колкото неща се сетите. Дори и списъкът ви да включва липсата на хапване на пица в петък вечер навън.

С колкото повече неща запълните листа, толкова по-лесно ще бъде за вас да отключите проблема, който предизвиква тези чувства у вас. Когато приключите, прочетете отново всичко, което сте написали в присъствието на вашия партньор. Помислете по какъв начин можете да запълните 1 или 2 от нещата, които ви липсват и да ги върнете отново в активностите си, като получите помощ от бащата на бебето.

Упражнението наистина действа. То е начин, по който можете да презаредите живота си отново и да постигнете баланс в емоционалното си състояние в този така деликатен момент. Запомнете, че това да имате бебе не означава да се откажете от всички неща, на които сте се забавлявали преди. Няма нужда от това. Важно е да полагате грижа за себе си също, за да сте достатъчно ефективна в грижата си за новия член от семейството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ