Напишете дума/думи за търсене

Най-често срещаните грешки при първия плаж с бебе

СНИМКА: babylist.com

Някои специалисти и родители са на мнението, че дете на възраст под 1 годинка няма място на плажа. Други майки и татковци смятат, че няма нищо лошо в това да заведат бебето си до морската вода, дори когато е още на 2-3 месеца.

Това е право на личен избор и в никакъв случай нито едното, нито другото ще доведат до фатални последици, ако спазвате много стриктно правилата за извеждане на плажа в зависимост от това колко е голямо бебето ви. Разбира се, абсолютно изключено е да заведете новородено на плаж в часовете между 12,00 и 16,00 часа и като цяло.

Най-честата грешка, която правят родителите, е още през първия ден да топнат крачетата на детето във водата и да го оставят да си играе с нея. Още на следващия ден то е с диария, повръщане и температура. Първото ходене на плаж с бебе изисква подготовка по адаптацията му. Това е същото като адаптирането на детето през първите дни в дома ви. Как може да се случи тази адаптация?

Приемаме, че почивката е 1 седмица.

Ние трябва да я разделим на три

Първите два дни отделяме за период на приспособяване на бебето към морския климат. В тези дни не посещаваме плажа, а се държим както обикновено, когато сме си вкъщи – разходки, хранене и сън. През третия и четвъртия ден вече можем да заведем детето на плажа, но в препоръчителните часове, но без да го разсъбличаме. То задължително е под чадъра през цялото време и е тениска и шапка. Няма допир до водата. Едва в третата част на почивката можете да започнете постепенно да разсъбличате бебето и да му напълните басейнче с морска вода, която сте затоплили на слънце предварително.

Ясно е, че няма как да спрете детето

да се опитва да лази навсякъде из пясъка

Следете го да е под чадъра, да е намазано добре с детски лосион и почистете участъка от пясъка, в който си играе добре – от остри, счупени мидички, фасове, счупени бутилки, насекоми и всичко друго, което може да дебне като опасност.

Ако бебето е съвсем малко (под 6 месеца), можете да го заведете на плажа след 17,00 часа с кошчето му, в което да спи. Задължително поставете комарник отгоре и следете за това да няма никакъв вятър. Много нови мами избират именно това време да отидат на плаж с бебето си, когато то спи в кошчето, а през това време те четат книга или се любуват на последните лъчи за деня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ