Напишете дума/думи за търсене

Безопасно ли е отслабването по време на кърмене

СНИМКА: parents.com

Вие можете да кърмите и да губите тегло в едно и също време, ако го правите постепенно. Не очаквайте бързи резултати: направете план, в който да върнете старата си форма, който да отнема от 10 месеца до 1 година.

 Постепенното губене на тегло, което се случва здравословно, чрез ядене на храни с малко вредни мазнини и правене на упражнения, е важно. Да изгубите теглото прекалено бързо задържа токсините, които са складирали в тялото ви досега и ви пренася в кръвта. Това, от своя страна, се отразява на количеството кърма.

Не си мислете, че трябва да отбивате бебето, за да загувите тегло. Фактически кърменето дори в някаква степен може да ви помогне да отслабнете, защото използва складираната енергия, за производството на мляко.

Ще отслабнете по естествен начин, ако кърмите по час и се храните балансирано по строга диета. Избирайте пълнозърнести храни, не преяждайте и пийте вода само тогава, когато сте жадна. Правете и упражнения! В интернет може да откриете варианти на изпълнение заедно с бебето, което да държите в слинга. Всичко това ще ви помогне да влезете във форма.

Жени, които са с наднормено тегло отпреди или след бременността, ще имат нужда от малко повече помощ. Хубаво е диетолог да ви изготви специален режим, с който да прецени от колко калории ще имате нужда, за да губите тегло здравословно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ