Напишете дума/думи за търсене

Колко движение трябва да осигурявам на детето

СНИМКА: babycenter.com

Важно е да давате на детето си много възможности, чрез които да се развива физически, за да разбира как работи тялото му, както и да изразходва енергия. Тичане, скачане, катерене - всичко това е особено полезно за всички възрасти след момента, в който то може да ходи стабилно.

От момента на първите стъпки малчуганите стават особено активни. Много родители обаче се чудят дали осигуряват възможност за достатъчно движение. Истината е, че, ако детето ви не е пристрастено към дигиталните устройства, то със сигурност изразходва цялата нужна енергия за деня чрез обичайните си занимания.

Най-лесно ще прецените това по килограмите му. Ако те са наднормени, трябва да се консултирате с вашия педиатър навреме! Децата с тегло над допустимото се запъхтяват по-лесно, уморяват се и нямат силата и темпото да играя наравно с връстниците си. Разбира се, на първо място трябва да направите някои промени в менюто на детето си, ако мислите, че има такъв проблем. Нужно е да изключите всички храни с много калории, но в същото време с ниска енергийна стойност. Второто нещо, което трябва да направите, е да ограничите всички дейности, които са свързани със застояване на едно място за повече време - таблет, лаптоп, смартфон и други. Третото нещо е да осигурите повече излизания и възможност за игри навън. В началото ще бъде трудно и промените ще бъдат приети с бурни протести и сълзи, но вие знаете, че това е за добро и е важно още от ранна възраст да отстраните този проблем. Излишно е да се казва колко много вреди може да нанесе едно наднормено тегло в детска възраст - не само от страна на подигравки от връстниците, но и в смисъла на здравословните показатели.

Независимо от килограмите на детето, вие трябва да се стараете да бъдете активни с него, колкото се може повече. Играйте на криеница, тичайте в парка, купете си федербал и изобщо всичко, което се сетите и е свързано с движение. Физическата култура се възпитава още от ранна възраст и остава такава завинаги, затова трябва да се отнесете отговорно към това. Добра идея е да си изградите традиция да карате колело заедно в парка. Гарантирано е, че това ще донесе само позитиви и ще бъде в плюс за едно по-щастливо детство на вашето малко съкровище.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ