Напишете дума/думи за търсене

Пазете детето от стрес, за да бъде здраво

Няма стресиран организъм, който да не е податлив на боледуване. Това е факторът за отслабен имунитет, който родителите най-често забравят.

Не само възрастните са подложени на стрес и напрежение. В детския организъм действат същите механизми на напрежение, както и при възрастните – растат нивата на кортизола и адреналина, които са известни с унищожителната си мощ спрямо имунитета.

Задача на родителите е да се погрижат за това детето да се чувства сигурно и спокойно. Щастливото дете не желае да лежи в леглото и дори да се случи да се разболее, има безупречен вроден стимул да оздравее по-бързо и да изследва отново света.

Отидете в парка, на площадката, на полянка, край река, на разходка , покарайте колелета – помислете за място или занимание, което детето ви обича и което би му помогнало да се отърси от стреса по-бързо. Физическото натоварване винаги помага да се освободим от напрежението много по-бързо, затова едно от първите неща, които трябва да направим е да накараме детето да се раздвижи.

Две от лекарствата, които помагат при напрежение са природата и движението. Като изведете детето навън вие комбинирате и двете. Измислете някакво занимание, което детето ви харесва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ