Да успокоим коликите без лекарства. Възможно ли е?

Много родители се опитват да преборят коликите с нелекарствени средства.

Гушкането е най-приятният и най-често използван начин. Може да носите детето на ръце, да го люлеете, да го сложите в кенгуру. Изпейте му няколко песнички или просто му говорете. За бебето успокоението идва не от конкретните думи, а от нежния и любящ глас на майка му.

Затопляне на коремчето е друг разпространен вариант за облекчаване на колики. Това може да стане с предварително загрята пелена, която се слага на съответното място. Ако пък бебето ви обича водата, направете му топла вана. Дори да не помогне конкретно за коликите, то със сигурност ще го разсее за известно време.

Лекото масажиране на коремчето по посока на часовниковата стрелка или свиването на крачетата към корема раздвижват перисталтиката и подпомагат отделянето на газовете, което със сигурност ще успокои болката.

Бебе / Бебе

3 симптома за проблем със зрението на бебето

Липсата на мигане с очи и белезникавите петна пред зеницата са симптоми, които не бива да подминавате. Има необичайно поведение. Присвива си очичките, когато му покажете нещо.

Суеверия, свързани с 40-ия ден от раждането на бебето

До 40-ия ден не се оставят бебешките дрехи навън след залез слънце, за да не ги облече злото, сочат суеверията. До 400-ия ден след раждането жената не бива да стои навън след залез слънце,

4 съвета за неопитни кърмачки

Разположете се удобно – облегнете добре гърба си, подпрете с възглавници ръцете си, сложете друга възглавница в скута си и повдигнете крака върху някоя мебел.

Колко често се чистят бебешките уши?

Можете да почистите бебешките ушички като използвате хладка вода и деликатна кърпа. Навлажнете кърпата и я отцедете. Дръжте здраво детето, като го балансирате с ръката си. Не използвайте сапун!

Двигателни умения на 3-годишното дете

На тази възраст детето ще бъде в състояние да се храни самостоятелно с лъжица, без да разлива храната, да мие и подсушава ръцете си, да се облича с помощ от възрастния.

Детето прекарва много време пред телевизора. Ами сега?

Не оставяйте телевизора включен с часове наред, защото така го превръщате в член на семейството. Много родители се сблъскват с момента, когато установяват,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.