Хапването на сирене и боровинки помага за забременяване

Фолиевата киселина е важна, както за зачеването, така и за правилното развитие на гръбнака и мозъка на бебето в първите етапи на бременността.

Без достатъчно фолиева киселина съществува риск от "спина бифида" (гръбначният мозък не успява да се затвори през първия месец на бременността). Ако не искате да пиете фолиева киселина на таблетки, можете да си я набавите като консумирате повече храни, богати на нея - зелени листни зеленчуци (спанак, броколи, къдраво зеле), грах, боб леща, цвекло и авокадо.

А партньорът ви трябва да увеличи приема на храни, богати на Витамин Е и цинк - сирене и боровинки. Изследвания сочат, че тези храни увеличават възможността от забременяване почти четири пъти.

Бебе / Забременяване

Масло от ленено семе помага за зачеване

Маслото от ленено семе е полезно както за жените, така и за мъжете, които искат да имат дете. При мъжете то подобрява производството на качествени, жизнени сперматозоиди.

Как да използваме правилно теста за овулация

Тестовете за овулация са добра възможност за точно определяне на времето, благоприятно за зачеване. Те са лесни за приложение в домашна обстановка. Все пак има някои неща,

Храните, които подпомагат овулацията

Спанакът, копривата, лещата и цвеклото са богати на желязо, което подпомага овулацията и повишава способността за зачеване. Но и останалите вещества, които се съдържат в тези продукти,

Поверия за зачеване, свързани с различните храни

Смята се, че магданозът е незаменим помощник за зачеване. Според някои поверия трябва да помолите ваш близък да ви подари магданоз в саксия и да го обгрижвате, за да забременеете по-бързо.

Факти за забременяването

Пушенето пречи на забременяването. Също така на износването на бебето. Не пушете. Пушачките са по-неплодовити и по-трудно износват бебе. Освен това трябва да поддържате здравословно тегло.

Забременяване по време на кърмене. Възможно ли е?

Колкото по–често кърмите вашето дете, толкова по–ниски са нивата на хормоните, отговарящи за евентуално забременяване. По този начин е трудно да бъде стигнато до период на овулация.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.