Себеуважението е най-добрият личен пример, който можем да дадем на детето

Помнете, че личният пример има най-голяма възпитателна сила. Децата са като попивателни и по един съвсем лек и непринуден начин усвояват поведението на родителите си.

Няма да има голяма ползва да повтаряте на детето, че трябва да следва мечтите си и да вярва в себе си, ако вие самите постоянно се оплаквате от живота и съдбата и не предприемате стъпки за осъществяване на вашите лични мечти.

Начинът, по който говорите вие, се попива от детето. Често родителите предават на децата си и своя манталитет, модел на поведение, начин на общуване.

Така например често се случва дадена майка в желанието си да угоди на всички и да запази семейството си, да търпи грубото отношение на мъжа си, да премълчава обиди, без да се защити или да предприеме нещо, с една дума – да се превърне в жертва. Тя смята, че така помага на децата си, но всъщност им предава модела на жертвата.

Най-доброто, което може да направи такава жена за децата си, е да се научи да обича и цени себе си, да вярва в себе си, да отстоява правата си.

Бебе / Дете

Малки стъпки към справяне с негативните мисли

Дишайте дълбоко и пуснете мислите да прелитат спокойно през главата ви, без да се задържат. Отидете на разходка или потичайте. Сгответе здравословна вечеря. Ходете с тежести на краката си по стълби.

Какви умения трябва да има моят малък ученик?

Малкият ученик постепенно контролира резултатите от своя труд и редовността на изпълнение на задачите. Той има достатъчно добре развита фина моторика и пространствено въображение.

Чай от магданоз помага за сваляне на килограми

Магданозът е лек при много проблеми, като помага за отслабване, цистит и бъбречни възпаления. Действа при безплодие и уморени, болезнени клепачи. Най-простото, което можете да приготвите,

Лесен трик за забързване на метаболизма

Контрастните душове събуждат метаболизма ви. Може и да не звучи като най-приятната процедура, но от опит ви споделяме, че бързо се свиква с реда – топла или хладка вода за няколко минути,

Мариана Попова роди момиче на Веселин Плачков

"Роди се Екатерина Веселин Плачкова! Дете на любовта", написа във фейсбук страницата си Мариана Попова и показа снимка на бебето с бащата Веселин Плачков.

Наталия Кобилкина и мъжът й чакат бебе

Сексологът Наталия Кобилкина и съпругът й – гръцкият милионер Такис Дретакис, очкават първото си дете. Това съобщи самата Кобилкина в ефира на „На кафе”.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.