Напишете дума/думи за търсене

Тютюнопушенето води до увреждане на яйцеклетките

Тютюнопушенето влияе пряко върху кръвоснабдяването на яйчниците.

Цигари

Всички знаем, че тютюнопушенето влияе пряко върху кръвоснабдяването на яйчниците и води до загуба на яйцеклетки. Но пасивният дим също е опасен и води до усложнения при бременност. Наистина няма безопасно ниво на излагане на дим, така че ограничете времето си около членове на семейството, приятели или колеги, които употребяват цигари и наргилета. Някои други забранени субстанции, като марихуана, също влияят отрицателно на плодовитостта на жените.

Алкохол

Препоръчва се намаляване на алкохола. Честата му употреба води до структурни промени в яйцеклетките, които влияят на качеството им. Трудно е да се определи колко време им отнема да се възстановят, така че спрете алкохола възможно най-скоро преди първите опити за бебе.

Тегло

Прекалено ниското, както и твърде високото тегло могат да повлияят на здравето на вашите яйцеклетки и да доведат до усложнения при бременност. Жените с наднормено тегло са особено рискови, защото не овулират толкова редовно, което може да ги направи по-малко плодовити. Стремете се да бъдете с нормални за ръстта си килограми, когато се опитвате да заченете.

Уверете се, че лошите навици на партньора ви също са под контрол

Много мъже продължават да пушат цигари или да пият алкохол след началото на опитите за зачеване. Това може сериозно да повлияе на подвижността на сперматозоидите. Важно е мъжът да спре да пуши, както и да пие често. Хубаво е да тренира редовно и също да следи килограмите си. Колкото по-наднормено тегло има един мъж, толкова по-нисък е неговият тестостерон и функцията на сперматозоидите. Затлъстяването може също да повлияе на производството на сперматозоиди и еякулаторната функция.

Правете кардио

Правилото кардио пет до шест дни в седмицата, както преди, така и по време на бременност, ако докторът ви го позволява. Някои лекари подозират, че тренировките със силно въздействие могат да попречат на зачеването, тъй като много атлетичните хора обикновено имат нередовен цикъл. Но ако сте със здравословно тегло и имате редовни цикли, не се отказвайте. Ако преди опитите за зачеване сте били прекалено активна, по-скоро ще е по-голям стрес за организма да спрете, отколкото да продължите. Старайте се единствено да не вдигате повече от 5 кг тежести.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ