Напишете дума/думи за търсене

Върнете баланса в живота си

Животът е основан на баланс и не можете да избягате от факта, че винаги ще се налага да жонглирате с работа, дом, пари, здраве и взаимоотношения.

Докато правите това, ще имате една цел – да успявате на всички фронтове. Понякога, въпреки всички усилия, нещата излизат извън контрол. Тогава започваме да се питаме дали сме достатъчно добри и да се сравняваме с другите. Но от това няма смисъл! Достатъчно е само да вземем нещата в ръце и да се организираме по правилния начин. Следвайте тези съвети, за да можете да върнете баланса в живота си.

Разберете какво означава за вас да живеете балансиран живот

Това е свързано с намирането на вашия център – мястото, където се чувствате спокойни, пълноценни и щастливи. За да стигнете дотам, трябва да знаете къде точно искате да отидете. Балансът не е нещо, което можем да получим. Това е състояние на духа. Това е осъзнаването, че животът не е стабилен, а в постоянно движение.

Запишете на лист хартия всички дейности, които обичате да правите и ви даряват с усещане за мир, радост и добро настроение. След това приоритизирайте тези дейности и наблягайте на тях.

Ето пример:

Ежедневни упражнения в продължение на 60 минути

10 минути медитация на ден

Дневник на благодарността – 5 неща, за които сте благодарни всеки ден

Не гледайте телевизия и не взимайте телефона в леглото

Здравословно хранене

Спрете да се опитвате да изпълнявате много задачи и се научете да определяте приоритети

Колкото повече се стремим да изпълняваме много задачи за кратък период, толкова повече натоварваме мозъка си. Мислим си, че това е страхотно, но в крайна сметка имаме стотици мисли, които се появяват по едно и също време и непрекъснато циркулират в ума ни.

Това всъщност ви забавя и, вместо да се фокусирате върху „едно нещо“, което трябва да направите, в крайна сметка се разсейвате и преминавате хаотично от едно нещо към друго и постигате много малко. До края на деня сте изтощени!

Създаването на баланс не е в това да тъпчете много неща в ежедневието си. Необходимо е да знаете какво е важно и какво - не и да разберете колко капацитет и енергия трябва да инвестирате в това, което е наистина неотложно.

Научете се как да казвате „не“

Готовността да кажете „не“ е важна стъпка към създаването на баланс в живота ви. Научете се да поставяте своите граници, за да се чувствате спокойни. Докато казвате “да” за всичко от страх да не обидите близък човек, няма как да държите живота в ръцете си.

Създайте тихо пространства в живота и ума си

Когато живеете живот, който е извън баланс, вие сте на бързо набиране. Толкова неща се случват през деня и имате много за вършене. Чувствате се сякаш провеждате състезание, което не можете да спечелите.

Вашето тяло ще ви подскаже кога животът ви е извън контрол. Един от първите признаци е лошото качество на съня. Имате толкова много мисли, че не можете да се отпуснете и след известно време нивата на енергия започват да падат. Умът ви е замъглен и изглежда, че навсякъде в живота ви цари безпорядък и хаос.
Ако разпознаете тези знаци, най-доброто решение е да предприемете действия и да потърсите начини да създадете пространство в живота си, където можете да седнете на тишина и да се чувствате спокойни.

Имайте предвид, че няма да достигнете това състояние на спокойствие и яснота веднага, ако умът и тялото ви са свикнали на хаос, безпорядък и постоянно прескачане от мисъл в мисъл. Това е процес стъпка по стъпка.

Ето 3 неща, които могат да ви помогнат да създадете успокояващо пространство:

Изтеглете си приложение за сън и медитация.

Ходете на масаж 1 път седмично в продължение на 3 месеца.

Водете си дневник – това е практика, която изисква минимален ангажимент. Въпреки това резултатите оказват огромно влияние. Изливайте мислите и чувствата си върху хартия, за да не задръстват ума ви.

Водете здравословен начин на живот

Здравословната диета подхранва естествената енергия и повишава вашата увереност и самочувствие. В комбинация с упражнения се освобождават ендорфини - химикалите в тялото ни, които ни карат да се чувстваме добре. Правилното хранене е в основата на повечето добри постижения в живота ни. Пробвайте!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ