Напишете дума/думи за търсене

Гордите девици, които стават майки

Раждането от жени, които никога не са правили секс, става все по-популярно.

Развитието на репродуктивната медицина успокоява жените да не бързат с избора на мъж

38-годишната Кимбърли ражда дъщеря си преди две години без никога през живота си да е правила секс. Тя е учителка в Уелс. Имала е няколко връзки с мъже, но обикновено са се разпадали в момента, в който се стигне до полов контакт. Причината е, че тя иска да изгуби девствеността си със съпруг. Желанието ѝ не е продиктувано от религиозност, а от опита на нейната майка и сестра, при които нещата са се случило по този начин и се радват на щастливи семейни отношения. Давам си сметка, че в днешно време това е романтична гледна точка към живота, но от ранна детска възраст осъзнавах, че ако искам да правя секс и да имам деца, то ще е с човек, за когото ще съм омъжена, разказва Кимбърли пред “Дейли мейл”. Затова, когато минава 20 г. и все още не е била интимна с никого, започва да чувства, че се проваля. Най-дългите ѝ връзки са били на 22- и 32-годишна възраст с актьор и учител. Продължават няколко месеца, през които тя умело избягва ситуации да остават насаме с приспиване, тъй като се опасява, че ако разкрие своята представа за сексуален живот, няма правилно да бъде разбрана, защото не отговаря на масовата.

“Не съдя другите хора за това, че имат много сексуални връзки. Те могат да правят каквото искат с телата си. Не очаквам и партньор, който също като мен да е девствен. Ако е имал предишни сексуални контакти, не би ме претиснило, защото точно това винаги съм искала и за себе си”, обяснява учителката. Освен това тя мечтае за деца, откакто се помни, и усеща, че биологичният ѝ часовник тиктака. След като не успява да намери подходящ партньор, с когото да създаде семейство, започва да се притеснява, че животът ѝ не върви, както е планирала.

Насочва се към терапевти на хора, изпаднали в подобно на нейното положение, и така успява да разбере, че то не трябва да е повод за срам или отказ от деца, тъй като репродуктивната медицина вече е достатъчно напреднала, за да може да осигури наследство на хора, които никога не са правили секс.

“Не можех да понеса мисълта да прекарам целия си живот, без да сбъдна мечтата си да имам бебе, и благодарение на тези консултации осъзнах, че не е необходимо да се насилваш да си сексуално активен или да имаш мъж, за да се случи това”, спомня си Кимбърли. Насочена е към частна клиника за репродуктивна медицина, тъй като британското обществено здравеопазване финансира инсеминации и инвитро процедури само на двойки, които в продължение на две години са правили активен секс без предпазване и не се е получило забременяване – принцип, който се спазва в повечето държави. За учителката е изненадващо, но до известна степен и успокояващо да научи в здравното заведение, че все повече жени като нея раждат бебета. Даже вече има специални социални групи и общества, наричащи се “горди девици”, в които неправещи секс дами си помагат с информация при проблеми или пък просто си общуват със сродни души. От лекарите в клиниката Кимбърли разбира, че съществуват и семейни двойки, които по медицински причини не осъществяват полов контакт и те също стават щастливи родители.

Така на 33-годишна възраст тя прави първата си решителна крачка към майчинството. Избира чрез Европейската банка за сперма донор в Дания. Спира се на бял американец с подобна на нейната коса и сини очи, интелигентен и креативен. Плаща 1700 паунда за два флакона с негова сперма, която да бъде вкарана в нея по време на естествена овулация. Процедурата се нарича инсеминация и по принцип не е твърде болезнена за жени, които са сексуално активни. Но не така стоят нещата при девствените. Затова ѝ предлагат упойка в клиниката, която тя отказва. “Избрах да съм в съзнание, защото не исках да пропусна зачеването на моето дете, но това беше голяма грешка, тъй като се оказа едно от най-травмиращите преживявания в живота ми. Използваха спекулум, за да отворят влагалището ѝ, преди да вкарат катетър за доставяне на сперматозоиди в матката, които да срещнат чакащата яйцеклетка. Това беше толкова мъчителен процес, че плаках, но една прекрасна медицинска сестра ми подсушаваше очите и ми държеше ръката. За мен тя беше като част от моя живот в този момент”, разкрива Кимбърли. За нещастие, процедурата е неуспешна, както и втората. Лекарите ѝ препоръчват да се насочи към инвитро, при което яйцеклетките се изваждат от нейното тяло, оплождат се в лабораторни условия и тези от тях, които се развиват в ембрион, се връщат обратно. Така че тя поръчва още един флакон със сперма от същия донор за 850 паунда и този път приема да е под упойка.

“Обясниха ми, че моята крайна реакция на болка се свежда до това, че съм девствена. Психологически, както и физически не бях свикнала с каквато и да е дейност там долу”, обяснява учителката. Тя има два чудесно развиващи се ембриона, но лекарите я съветват да имплантират само един от тях не само защото износването и раждането на две деца крие рискове, а защото и гледането им е трудно от сам човек. Кимбърли приема техните аргументи и особено след дългата и болезнена поява на нейната дъщеря смята, че това е било най-разумното. Раждането продължава 16 часа и в крайна сметка се стига до операция, но когато акушерката ѝ подава малката Скарлет, тя си дава сметка, че вече познава и обича много малкото момиченце в ръцете си. “Разбира се, не беше съвсем романтичната концепция, която си бях начертала за живота - с мъж и дете в него, все още чувствам, че не е нормално да не съм правила секс, и не искам да умра, без да знам какво е, но появата на бебето напълно промени нещата”, признава учителката. По думите ѝ нейният избор е бил голямо облекчение и за родителите ѝ, които се тревожели, че ще се омъжи за грешен човек само защото иска дете. Самата Скарлет също вече знае, че е родена по необикновен начин, даже веднъж казала в детската градина, че има “мама и донор”. Когато порасне достатъчно, Кимбърли смята да ѝ сподели и че е девствена, ако това все още е така.

Евентуална щастлива връзка със съпруг би била черешката на тортата за нея, но горещото желание да го търси вече не е толкова силно след специалното място на дъщеря ѝ в нейния живот. А и е създала приятелска среда за подкрепа от други “горди девици” с деца или пък по-възрастни дами, които не са имали нейния шанс да избират и просто са се отдали на неподходящи партньори, за да имат бебе. Кимбърли признава, че пътят ѝ не е лек. Платила е за процедури 16 000 паунда, а и самотното родителство е доста голямо изпитание, но пък и никога не е била по-щастлива.

Късната загуба на девственост вече не се смята за срамна

Сексуалната революция съществено промени поведението и мисленето по отношение на подходящото време човек да изгуби своята девственост. В резултат това взе да се случва все по-рано, а целомъдрието се превърна в запазена марка само за изключително религиозните хора. И ако по някаква друга причина не си правил секс, взе даже да се смята за не съвсем нормално.

Социалните мрежи обаче значително промениха това, тъй като позволиха на защитниците на целомъдрието преди брака да защитават своите разбирания. По този начин гласът им стана по- разбираем и приеман и от традиционните медии.

Преди години четири 29-годишни канадски девици се превърнаха в истинска сензация, след като започнаха да водят блог за добрите страни на целомъдрието преди брака. Те обясниха, че са се решили на това предизвикателство, след като им омръзнало да ги считат за дефектни.

“Живеем в общество, което се прекланя пред секса, където той е стока и се продава. Ние смятаме, че не сме за продан и се гордеем от това. Нащата група иска да се превърне в нещо като мажоретки на всички девственици, които искат да останат такива преди брака”, обясни фотографката Лайла Марциали.

Позицията им се видя много интересна и те получиха покани от някои популарни телевизионни програми в Канада и САЩ, за да я представят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ