Напишете дума/думи за търсене

Нанасяйте слънцезащита върху бебешката кожа дори при ежедневна разходка

Децата не само прекарват дълго време на слънце, но и кожата им е много по-уязвима за вредните въздействия на ултравиолетовите лъчи, тъй като все още не е изградила естествената си защита.

Затова, когато извеждате малчугана навън не съдете за силата на слънцето по собствената си чувствителност. Мъниците изгарят много по-бързо и последствията са не само зачервяване, но и увреждане на клетките в дълбочина. Установено е, че кожата има памет и едно такова увреждане може да е причина за развитие на раково заболяване в по-късна възраст. Ето защо трябва да не забравяте в никакъв случай следните продукти.

Слънцезащитните кремове, масла, млека и лосиони, предназначени за бебета, са много важни през лятото.

Те имат висок фактор (SPF 30 или 50), за да предпазят максимално добре кожата от вредните лъчи. Следете да бъдат без аромат, за да се избегнат алергични реакции. Предимство на специализираните продукти за защита е високата устойчивост на вода, за да не се отмиват лесно при потене или влизане в басейн или море.

Някои продукти, предназначени за деца, са нарочно оцветени, за да е по-лесно да проследите дали не сте пропуснали някое място при намазването. Други са под формата на спрей или ролон за по-лесно разпространяване по кожата.

Добре е да избирате продукти с възможно най-малко изкуствени съставки. Естествените компоненти в съдържанието могат да са авокадо, слънчогледово масло, зехтин, алое, екстракт от розмарин. Ако детето ви има атопичен дерматит, потърсете специален продукт, който е хипоалергичен и не дразни кожата му.

Не забравяйте да слагате слънцезащитен крем по голите части на тялото на детето дори при всекидневна разходка в града. Мазането трябва да се подновява на всеки два часа, след всяко влизане във вода или обилно изпотяване. Избягвайте да използвате слънцезащитни продукти, ако бебето е на възраст под 6 месеца. Всъщност в първите месеци е добре изобщо да не го излагате на слънце и да му осигурите възможно най-добра сянка през цялото време.

Продукт за след слънце

Добре е да имате крем, мляко или лосион за след слънце. Въпреки слънцезащитните продукти, кожата не може да бъде 100% защитена от лъчите. Тя лесно губи от своята влажност, става опъната и дразнеща и има нужда от допълнително успокояване и подхранване. Точно затова ви е необходим такъв козметичен продукт. Той ще помогне да облекчите кожата на детето си след дълга разходка на открито или след плажуване на брега.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ