Напишете дума/думи за търсене

Мисия „Подготвени родители“

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се провежда най-пълноценното групово и индивидуално училище за бъдещи и настоящи родители

Един от начините да се освободим от притеснението относно първите грижи за новороденото, след като се приберем вкъщи с новия член от семейството, е да посещаваме съществуващите различни училища за настоящи и бъдещи родители. По време на занятията, спрямо избраната форма на обучение – индивидуална или групова, бременната и нейният партньор изпълняват практически упражнения и се подготвят за това как да бъдат родители.

Формата на обучение се избира според личните предпочитания на бременната или двойката, но занятията са с изключителен акцент към практическите упражнения като подготовка за кърмене, смяна на пелени, взимане на ръце, къпане – симулация на реалната грижа за бебето, изпълнявана надлежно от всяка бременна и бъдещ татко, обясни опитната акушерка Диди Димова, ръководителят на училището за родители на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Пред нейната специално обзаведена зала често можете да забележите и популярни лица от света на шоубизнеса, висшия мениджмънт на водещи компании и политиката. Там всички „ученици“ се научават какви са най-важните моменти от първите грижи за новороденото – от правилната грижа за гърдите и тяхната подготовка още по време на бременността през начините за обезболяване по време на самото раждане и активното поведение на родилката, до грижите за правилното развитие на бебето през първата годинка. Бременността се разглежда поетапно по триместри, като се обръща внимание на всички важни моменти от всеки период. На занятията са добре дошли и бъдещите татковци. Повече информация за индивидуалното и груповото училище за бъдещи родители в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ можете да намерите на интернет страницата на болницата.

Искате цялостно внимание, тогава…

Индивидуалното училище на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръща внимание върху спецификата на бременността по триместри. За да се даде добър старт за една безпроблемна бременност и в последствие за здраво бебе, по време на презентациите изключително много се набляга на балансираното хранене („не диети или хранене за двама“). Бъдещите родители получават практични съвети и всичко необходимо за обзавеждането на детска стая и детски кът, за избора на подходяща козметика, аксесоари, дрехи и т.н. А ето някои от тайните, които ще ви разкрие изключително подготвената и обаятелна акушерка Диди Димова, ръководителят на индивидуалното училище за бъдещи и настоящи родители към Медицински комплекс „Д-р Щерев“:

1. Кърменето е най-прекрасният миг в живота на всяка жена. За да дадем този еликсир на детето и да изпитаме удоволствие от този взаимен процес – подготовката започва още по време на бременността.

2. Феноменът колики е комплекс от грешки. Превенция и първа помощ.

3. Познание за оказването на първа помощ на детето при задавяне, висока температура, запек, до осъществяване на контакта с педиатъра.

4. Един от прекрасните мигове – часът на тати – обличане, събличане, сваляне и поставяне на памперс, пасивна гимнастика през първите два месеца, масаж, релакс, техника на къпане.

5. Практически упражнения до раждането. Всичко се упражнява като театър.

6. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е сред водещите болници, подкрепящи нормалното раждане. Бременната се подготвя за активно участие в този велик процес, а не се оставя пасивна в ръцете на израждащия екип. Движение – дишания, масаж, гравитация. Обезболяваща анестезия – епидурална, спинална. Цезаровото сечение – детайли.

Диди Димова обяснява още: „хитът в нашето пакетно обучение за грижите за новороденото – двигателно и умствено развитие, хранене до една година, използвайки съветите на известни наши и чужди специалисти в областта. Включена е и схема от австралийското обучение, което вече масово се налага в България. Обръщаме внимание на превенцията – в кой месец какъв профилактичен преглед трябва да се направи, за да се предотврати нещо вродено. Връзката ни с родителите продължава до 3-годишна възраст на детето и всяка вечер – 5 дни от седмицата – между 21:00-22:00 часа – консултации. Цялото обучение протича под звуците на модерна класическа музика – езика на боговете, и звуци от природата. Това оказва уникално влияние върху мозъка на бебето и хормоните на мама.“

Програмата за бъдещи родители на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ дава възможност да изберете изчерпателен курс за индивидуално обучение. Курсът може да обхваща пълен и кратък пакет. За повече информация и записване за безплатна презентация се обадите на тел.: 0894 51 15 87, 0887 83 49 82. Ще разговаряте лично с ръководителя на училището за бъдещи и настоящи родители Диди Димова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ