Напишете дума/думи за търсене

Как да защитим нежната бебешка кожа

Бебешката кожа! Гладка, мека и ухайна! Замисляме ли се, обаче колко крехко е нейното съвършенство? Колко много са опасностите, които могат да я наранят? Нужна ли й е специална защита, за да я съхраним?

Както всички останали органи и системи след раждането, бебешката кожа е незряла. Тази съвършена на вид обвивка е изключително тънка и при новородените има слой само от 3-4 реда клетки. Тя съдържа големи количества вода в междуклетъчните пространства, клетките на роговия слой са малки, а потните и мастните жлези непосредствено след раждането не функционират. Тяхната дейност започва седмици по-късно, но в периода на цялото детство остават несъвършени. Хидро-липидната мантия на бебетата е неустойчива и нестабилна и поради това склонността към пресушаване и инфекция е голяма. Не е трудно да си представим колко слаба е нейната защита и колко сериозни трябва да са грижите за бебешката кожа, заради непосредствения й контакт с околната среда. Освен постоянният стремеж да я опазваме чиста, изключително важни са козметичните продукти, с които я поддържаме или третираме при проблем, да прилягат най-добре към нуждите на функционалната й незрялост.

В козметичната серия ДжинДжира на Борола има специален продукт за нежната бебешка кожа, в разработването на който са залегнали иновационни технологии, безкомпромисни изисквания за безопасност и максимално удобство при употреба.

GinGira Alba Bebe е специално дерматологично мляко във вид на спрей, което пази бебешката кожа като защитна обвивка. То има противовъзпалителен, успокояващ, противосърбежен и антисебореен ефект. Активната му съставка - цинков оксид, създава защитен филм, който предпазва и възстановява увредената кожа при повърхностни наранявания и одрасквания, ултравиолетови лъчи, сърбеж при ухапвания от насекоми и кожна алергия. Хидратантите и емолиентите в състава му имитират естествената водно-липидна мантия, като успокояват, овлажняват, омекотяват и подобряват еластичността на кожата.

ДжинДжира Алба Бебе спрей е изключително удобен за употреба, лесно се прилага на тънък слой, не е нужно да нанасяте с пръсти, има бързо действие. Не цапа и не изсушава кожата, хипоалергичен е, не съдържа консерванти, оцветители, ароматизатори. Безопасен е дори при продължителна употреба.

Преди употреба разклатете добре флакона. Напръскайте равномерно желаното място от кожата до 6 пъти дневно. При нужда - втрийте препарата в кожата. При употреба в зоната на пелените използвайте козметичния продукт при всяка тяхна смяна, като го нанесете добре на кожните гънки на крачетата. Веднага след прилагане се усеща успокояващия и овлажняващ ефект.

С ДжинДжира Алба Бебе нежните създания са толкова сладки, колкото и здрави.

GinGira® е търговска марка на фирма БОРОЛА.

За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА,

тел.: +359 2 983 6203, София 1202, ул. Цар Симеон 52,

e-mail: [email protected].

За по-богата информация посетете www.gingira.bg.

Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ