Напишете дума/думи за търсене

17 родилки са превозени с тежка техника в снега

17 родилки в цялата страна са потърсили спешна медицинска помощ през изминалите петък, събота и неделя в условията на усложнена зимна обстановка, съобщиха от здравното министерство. Оттам изказаха благодарност към спешните екипи, които работят в сложни условия. 

Във Варненска област 4 родилки са транспортирани до болници с високопроходима техника, включително и на Военноморските сили.

Бебе на 2 месеца и дете на 7 г. с остра вирусна инфекция, както и 5 родилки от Добрич са превозени с помощта на Гражданска защита.

В районите със затворени пътища на повикванията се отзовават екипи само с високопроходима техника.

В нощта на 7 януари линейка аварирала в преспите при извозване на родилка. Изпратена е друга линейка, която транспортирала родилката в МБАЛ-Монтана.

Само за област Разград са приети 90 повиквания, сред тях 2 родилки и пациент с инсулт, на които успешно е оказана помощ благодарение на съдействието на АПИ и ПБЗН.

В област Силистра 3 родилки са транспортирани с тежка техника в МБАЛ-Силистра.

В област Шумен една родилка е транспортирана до Варна, а родилка от с. Венец е транспортирана в МБАЛ-Шумен със съдействието на екип на Гражданска защита.

Екипите на Спешна помощ продължават да работят в усложнената обстановка с помощта на всички институции, допълват от здравното министерство и изказват благодарност към всички екипи на ЦСМП, както и на Гражданска защита, МВР, ПБЗН, МО и АПИ за усилията, които са положили да осигурят достъп на линейките от Спешна помощ до пациентите от бедстващите райони.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ