Напишете дума/думи за търсене

Качваме килограми от подсладителите

СНИМКА: Pixabay

Заместителите на захар не са толкова диетични, даже напротив - могат да предизвикат покачване на теглото ни, пише "Дейли Мейл". Проучване показва, че хората, които използват подсладители, качват повече килограми от другите, които употребяват захар.

Едно от обясненията на учените е, че заместителите на захарта влияят на метаболизма ни и могат да провокират натрупването на мазнини. Изследването е наблюдавало телесните мерки и диетите на 1454 мъже и жени в САЩ от 1984 и 2012, сравнявайки тези, които използват подсладители и другите, които залагат на обикновена захар.

След 10 години употребяващите заместители имат по-големи обиколки на талиите с около 2.6 см от останалите. Някои експерти дори свързват подсладителите със затлъстяването и близки до него заболявания.

Все още обаче тези резултати се подлагат на съмнения от страна на някои специалисти и отричат връзката между покачването на теглото и заместителите на захар. Все пак добре е да имаме едно на ум и да не прекаляваме с употребата на нито една сладка добавка.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ