Напишете дума/думи за търсене

Как да приготвим пюре от сладки картофи за бебето

Снимка: Pixabay

Сладките картофи са пълни с бета-каротин – вещество, което може да се намери също в морковите и тиквата. Ето защо те са идеални за храненето на вашето вече порастващо бебе. Последвайте няколко лесни стъпки, с които да направите вкусно пюре за вашето дете.

Повечето бебета обичат вкуса на сладките картофи. Те стават още по-приятни за консумация от малкото ви съкровище, когато са пасирани с част от кърмата ви или със сухото мляко. Така консистенцията им става пухкава и мека. Хубавото е, че ги има на пазара през по-голямата част от годината. Но кога точно можете да ги дадете на бебето? След като е започнало да яде зеленчукови пюрета, можете напълно спокойно да смесвате сладките картофи с различни видови зеленчуци, плодове и дори месо. А има и рецепти, които включват ориз. 

Един средно голям картоф ще ви бъде напълно достатъчен за каквато и да е рецепта. Обелете го и нарежете на малки парченца. След това сварете за 15 минути, докато омекне достатъчно. След като махнете от котлона, добавете студена вода за 3 минути, за да прекъснете процеса на варене и след това отцедете. В процеса на пасиране добавете студена вода по своя преценка, за да получите желаната гъстота.

Сладките картофи ще се харесат на детето както самостоятелно, така и в комбинация с плодове, зеленчуци или месо. Ето ви една идея: заедно с картофа сварете една тиквичка, два моркова и 50 гр. бял ориз. Пасирайте всичко това с вода! Продуктите са достатъчни за 3 порции. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ