Напишете дума/думи за търсене

Мезоконци стягат корема след раждане

Представете си само чрез няколко конци, поставени под кожата, да се сбогувате с отпуснатия корем или целулита по дупето. Лифтингът с мезоконци е най-съвременният метод в естетичната медицина.

Чрез него само с игли се поставят нишки в кожата, които я изпъват и подмладяват. Те повдигат отпуснатите тъкани на почти всяка част от човешкото тяло. Процедурата е подходяща за жени, преживели драстична загуба на килограми, отпускане на коремната област след раждане, както и поява на целулит и бръчки.

Методите за този лифтинг са приложими при корекции в областта на лицето, шията, деколтето и предмишниците. Също така може да се прилагат за освежаване на кожата и изравняване на тен, който може да бъде засегнат в отделни кожни зони, предвид обектите на изпичане от слънчева светлина или солариум. Другите най-чести приложения за този метод са изравняване на бръчки по лицето и намаляване на кожния обем при рязка загуба на тегло, като най-горещите зони са коремната област, бедрата и ханша

Методът е много специфичен и е съвсем иновативен за България. За тези, които никога не са чували за него, може да прозвучи малко страшно. Всъщност обаче съсем не е така. Процедурата се извършва от дерматолог. Той въвежда подкожно конците и след това ги затяга. Хубавото е, че това е метод, при който ще видите ефекта буквално веднага. Още със ставането от кушетката вече ще виждате осезаема разлика. Кожата ще е много по-изпъната.

Откъде идва вълшебният ефект и каква е технологията на метода? Присъствието на нишката в тъканите възстановява кожата и подновява нейната еластичност. Тя също така подобрява тонуса на подкожните мускули и подпомага естествените регенераторни процеси в организма да заемат своето място в укрепването на кожата със значително постоянен ефект.

Този тип специфични конци са поставени в предмет, наподобяващ игла. В нея е сложена тънка нишка. При изваждане на иглата, конецът се отделя и остава за постоянно под кожата. В последствие конецът се разгражда, но въпреки всичко ефектът му за лифтинг и кожно подмладяване се запазва.

Методът на лифтинг с мезоконци има значителни предимства пред другите съвременни техники. Например един от най-големите позитиви е, че възстановяването е сравнително бързо. Възможно е единствено да имате леки отоци и синини в рамките на 3 дни след процедурата. Още с приключването на интервенцията, можете да се върнете към обичайните си всекидневни задължения. Не е нужно да отсъствате от работа или пък да променяте по някакъв начин нормалните си навици. Няма да ви отнеме и много време. Трае кратко, най-често в зависимост от зоните, които ще бъдат третирани.

Относно упойката се прилага локална анестезия.

Колкото и чудотворно да е действието им, има и такива случаи, при които е неподходящо да се поставят, заради риск от увреждане на кожата. Не е препоръчително,, ако имате гнойни пъпки в областта, херпеси, както и нарушено кръвосъсирване на даденото място.

От два до три месеца след интервенцията, на мястото където са въведени, се образува млад колаген, а кожната структура се уплътнява. С времето първоначалният ефект се усилва, вместо да спадне.

Ако сте решили да се подложите на лифтинг, задължително се доверете на човек, който има дългогодишен опит в слагането на конци. Процедурата е лека, но се изисква изключителна прецизност и деликатност. От една страна, за да знае къде точно да ги постави, а от друга как точно да го направи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ