Напишете дума/думи за търсене

Министър Ради Найденов има бебе, става най-младият татко в кабинета

Ради Найденов СНИМКА: АРХИВ

Дъщеричка се е родила на новия външен министър в служебния кабинет Ради Найденов, досега посланик в Берлин, съобщи в. "Бряг", цитиран от "Телеграф". 

Точно в дните, когато на "Дондуков" 1 вървят совалките за съставяне на служебно правителство, на спрягания за външен министър дипломат му се наложило и да снове от столицата до потъналия в лед и сняг Русе. Защото тук се е раждала неговата първородна дъщеря Мира, пише русенският вестник.

От месеци насам Найденов и съпругата му Милена били взели решение първото им дете да се роди в Русе, родният град на Милена, а тя да остане при майка си, докато бебето поотрасне. Но едва ли са очаквали, че щастливото за тях събитие ще съвпадне с най-горещите дни за българската политическа зима.

„Таткото уж си дойде за раждането на бебето, пък се наложи да става министър”, усмихва се пестеливо тъщата Елка, която работи като стоматологична медицинска сестра в Русе. Но трудно скрива вълнението си от отдавна чаканото събитие – и втората й дъщеря да я дари с внучка. Бебето се родило на 13 януари в родилното отделение на русенската УМБАЛ под вещото ръководство на д-р Хубчев, пише "Бряг".

Щастливият татко не се сдържал и въпреки напрегнатата си програма, успял да стигне в преспите до Русе и в деня на раждането, и естествено за изписването – 17 януари. Оттогава следи развитието на бебето по телефона.

Името на бебето Мира е съставено от първите срички на двамата родители - Милена и Ради. Родителите го решили още когато се разбрало, че първият наследник на семейството ще е момиче. Малката Мира е първо и естествено много чакано дете и за двамата – 35-годишната Милена и за Ради Найденов, който тази година ще навърши 55.

Дипломатът срещнал русенката в дома на свои приятели български лекари във Виена. Съвсем младата тогава Милена работела като детегледачка на двете деца на семейството. От пламналата от пръв поглед любов се родила трайна връзка, която устояла на времето, разказват колегите от "Бряг". Милена се върнала в Русе, за да завърши образованието си по български език и история в Русенския университет.

През 2013 година двамата вдигат сватба в София и чак тогава русенката влиза като първа дама в посолството на България в Берлин. Днес младата майка вече е госпожа министерша, а министър Найденов - най-младият татко в служебното правителство на проф. Огнян Герджиков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ