Напишете дума/думи за търсене

Безопасно ли е да ям суши, докато съм бременна?

Безопасно ли е да ям суши, ако съм бременна? Не, ако рибата в него е сурова.

Ако сте почитателка на сушито и сте бременна, то почти сигурно се чудите дали можете да си похапвате от любимата екзотична храна. Може, но само ако е приготвено с изпечена риба. 

Повечето специалисти съветват рибата, с която приготвяте сушито, да бъде обработена на поне 150 градуса във фурната. Готвенето на тази температура гарантира, че всички потенциални опасни паразити и патогени ще бъдат напълно унищожени. Така ще се предпазите от бактерии и вируси.

Имунната ви система

в момента е по-слаба

Организмът е податлив на настинки и различни инфекции. Това обаче не бива да ви плаши, защото в същото време тялото мобилизира целия си потенциал и често старите хронични възпаления, от които сте страдала, може временно да затихнат, докато износи плода. Или пък да изчезнат напълно, за да се помогне на тялото ви да износи живота във вас. Да хапвате сурова или не добре изпечена риба в този момент е абслютно забранено, защото е твърде вероятно да почувствате неразположения и дори инфекция на кръвта, което е застрашаващо за живота на вас и бебето ви.

Рибата, която е била замразена, също е лоша идея. Консумирайте само такава, която е прясна, добре изпечена и с ниски нива на живак. Приготвяйте сушито само с ориз, зеленчуци и добре изпечена риба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ