Напишете дума/думи за търсене

На път с близнаци

Дисковете с бебешка музика ще успокоят вашите мъници и ще им помогнат да заспят по-лесно. Ето защо са задължителна придобивка

Да пътуваш с бебе или с малко дете си е истинско предизвикателство. Какво остава, когато са цели две и са на една и съща възраст. Вижте няколко полезни стъпки, които ще направят пътуването с бебета-близнаци по-спокойно за цялото семейство.

1. Планирайте добре маршрута си.

Шофиране с междинни спирки и неориентираност не е най-доброто нещо, което можете да направите, когато в колата има бебе. А какво остава да са близнаци. Направете си предварителен план и си разграфете добре времето, за да не се изнервят децата допълнително. Разбира се, това не означава да не спирате изобщо. Кратката почивка за минути и въздухът дори могат да подействат успокояващо.

Предвидете също така резервоарът да е пълен догоре, за да не се налага да спирате излишно.

2. Опаковайте багажа практично.

Когато пътувате с близнаци, нещата, които ще ви трябват, заемат почти двойно повече място в багажника. Достатъчно е да сложите само количката, за да се напълни. Затова вземете единствено крайно нужните неща. В противен случай рискувате да заемете пространството и на задните седалки, коeто ще е много изнервящо за вашите бебета. Колкото и да са малки, те също имат нужда от място за себе си.

3. Нека времето на потегляне съвпада с времето, в което трябва да заспят.

Това правило се отнася не само за пътуването с близнаци, а като цяло за бебетата. Хубаво е да тръгнете на път, след като сте ги нахранили или в момент, в който те са свикнали и знаят, че трябва да спят. Така по-голямата част от пътешествието ви ще премине, докато те не са будни.

4. Уверете се, че садалките им са монтирани правилно и има достатъчно място между тях.

За да им бъде комфортно на вашите близнаци по време на целия път, е хубаво цялото пространство на задните седалки да бъде освободено от багаж. По тях на трябва да има опасни или дребни предмети, с които бебетата да могат да се наранят или да погълнат. Убедете се, че между столчетата им има толкова място, че да не могат да се достигат едно до друго. Ако колата ви е малка, сложете специална бебешка преграда за кола. Поставете я между двете столчета. Така и двете ви деца ще са много по-спокойни.

Защо ли? Представете си, че едното от тях си играе с вещ, която другото иска. Виковете и сълзите са гарантирани. С това пътуването автоматично ще се превърне в не много приятно преживяване.

5. Вземете любимите им играчки и развлекателни дрънкулки.

Пригответе любимите им играчки и развлекателни предмети, за да можете да реагирате, ако станат неспокойни и имат нужда от забавление.

6. Дръжте храната и водата наблизо.

Дръжте чантата с шишетата, памперсите и мокрите кърпички възможно най-близо до себе си, за да можете да реагирате при всяка ситуация.

7. Пригответе си диск с успокояваща музика, предназначена за бебета.

Дисковете с бебешка музика ще успокоят вашите мъници и ще им помогнат да заспят по-лесно. Ето защо са задължителна придобивка.

8. Изключете звука на телефоните.

Направете същото и с всички устройва, които могат да ги стреснат, докато спят. Достатъчно е да се разплаче едното, за да го последва и другото.

9. Бъдете внимателни с климатика.

Спрете обдухването към задните седалки. Проверете каква е температурата в колата. Понякога дори на вас да ви изглежда съвсем нормална, за вашето бебе си е направо горещо. Ако са облечени повече, отколкото е нужно, ще се изнервят от топлината и ще бъдат неспокойни през целия път. Освен това е възможно да се изпотят, което може да доведе до настинка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ