Напишете дума/думи за търсене

Подлагах се на глад непрестанно, докато не разбрах, че съм бременна

СНИМКА: Caroline Shannon Karasik

Тя решава да сподели публично своя опит от момента, в който разбира, че е бременна. Следващото писмо Каролин написва, за да бъде в помощ на младите момичета, които подлагат на изтощителен глад телата си

Познато ли ви е чувството на гладуването през младостта, за да сте във форма? Дори и да не ви се е случвало, със сигурност имате поне една позната или приятелка, която се е подлагала на изтощителни диети, за да свали няколко килограма. За съжаление разбираме твърде късно колко грешно може да бъде това и че добра фигура се постига не с неядене, а балансирано хапване и спорт. Това научава Каролин Шанън Карасик, само че по трудния начин. Тя решава да сподели публично своя опит от момента, в който разбира, че е бременна. Следващото писмо тя написва, за да бъде в помощ на младите момичета, които мародерстват телата си.

"Дъщеря ми Клер стои в своята малка ваничка за къпане под формата на пате и цопва във водата ту с едното краче, ту с другото. В същото време имитира танцови движения. Тя е на 14 месеца и е доста пухкаво бебе. Коремчето й е заоблено, а по бедрата й се образуват мънички трапчинки, когато сяда. В същото време е толкова щастлива и издава един радостен писък всеки път, в който си потопи крачетата във водата.

Всеки път, когато виждам бебешката невинност, с която тя се радва на живота, независимо от пухкавите си крачета, се замислям за толкова много неща, които ние - големите момичета, можем да научим от нашите малки принцеси.

В дните, преди да разбера, че съм бременна с Клер, бях застанала пред огледалото в банята, за да изуча за пореден път всяко несъвършенство по тялото си. В същото време бях доволна от себе си, че имам големи вдлъбнатини в раменете и че дънките висяха буквално на кокали. Но имаше какво да се желае! Беше минала порeдната седмица, в която бях на меки храни, шейкове, бъркани яйца и 8 км тичане на ден. Бях ядосана, че не съм получила очаквания резултат. Това беше, разбира се, една лъжа, плод на болната ми тогава психика. 

"Тук съм на 25 и все още се гордея от кльощавия вид на ръцете си. Обичах тази снимка", пише Каролин. СНИМКА: Caroline Shannon Karasik
"Тук съм на 25 и все още се гордея от кльощавия вид на ръцете си. Обичах тази снимка", пише Каролин. СНИМКА: Caroline Shannon Karasik

Постоянно броях калории и ги записвах на лист, който носех със себе си. Пиех лаксативи, за да прочиствам организма си максимално бързо от храната. Всичко, което ме интересуваше на 25, бе да съм кльощава. В крайна сметка аз се уморих от този цикъл. 

Решаващият за мен момент беше, когато разбрах, че съм бременна. В онзи момент нещо в мозъка ми се размърда по начин, по който никога не бях очаквала. Бях на 30 и се почувствах горда от силата на тялото ми и на способността му да износва друго човешко същество. Улових отражението си в прозорците и се засмях. Започнах да се възхищавам на всеки етап от бременността. Удивих се как може да се закръгли коремът ми, а краката ми - да се заздравят. От онзи момент си наложих, че ще ям с намерението да помагам на нас двете, за да процъфтяваме през тези девет месеца.

През 20-ата седмица от бременността разбрах, че имам само една единствена пъпна артерия (здравословната пъпна връв има две артерии - бел. авт.). Това означаваше, че до бебето ми могат да достигат по-малко хранителни вещества. Това означаваше също, че има вероятност да загубя бебето. Когато попитах през сълзи дали има нещо, което мога да направя, лекарят каза, че можем само да чакаме.

Но аз веднага се заех за работа. Нещо в мозъка ми подсказа, че единственото, което мога да направя, е да изпратя възможно най-много хранителни вещества на моето бебче по единсвения възможен път. Направих зелени шейкове с Омега-3 мастни киселини, гарнирани със салати с авокадо. Опаковах си кисело мляко с пресни плодове и ядки, които да хапвам през деня. Не се притеснявах за първи път в живота си да си позволя шоколад и сладолед. За първи път не броях калории и мазнини.

И ето какво се случи! Аз я преносих с 2 дни след термина. Тя тежеше 4 килограма и половина, когато се роди. Бях хипнотизирана от това какво е възможно да сътвори инстинктът ми за търсене на храна. Всеки път, когато я кърмех, се чувствах толкова горда, че подпомагам нарастването на мъничкото й телце.

СНИМКА: Caroline Shannon Karasik
СНИМКА: Caroline Shannon Karasik

Невинността, с която моето малко момиче обича света, себе си и пухкавото си в момента телце, ми помогна за първи път да се покажа с бански и да харесвам тялото си в него. Повече от всичко обаче обичам теб, мое малко, пухкаво телце!"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ