Напишете дума/думи за търсене

Обзавеждане на бебешка стая за момиче с малък бюджет

Стикерите за стена са най-евтината и същевременно най-оригинална декорация

Всяка майка мечтае за перфектната стая за своето момиченце. Изпълнението на тази задача обаче почти винаги е свързано с много финансови средства, както и нужда от пространство. Инвестициите покрай малкото създание и без това са твърде много и обикновено обзавеждането остава на много по-заден план. Възможно ли е да направите оригинална бебешка стая или кът за своето съкровище с почти никакви пари? Нека опитаме.

Стикери за стена

Стикерите за стена са най-евтината и същевременно най-оригинална декорация. Дръвчета, птички, анимационни герои, букви и каквото още се сетите. Лепенките за секунди променят едноцветната стая и я превръщат в произведение на изкуството.

Цените на лист варират от 5 до 15 лева. Хубавото е, че когато изображенията ви омръзнат, се отлепят много лесно, без да оставят никакви следи по боята.

Хартиени топки

В почти всеки парти магазин можете да намерите сглобяеми хартиени сфери. Слагайки ги една до друга на тавана на различна височина, ще създадете усещането, че във въздуха има пухкави розови облачета. Цената е не повече от 3 до 5 лева за брой.

Легло с опция за уголемяване

Само с едно легло можете да изкарате цялото детство. Все повече родители избират „растящите” легла. Моделът се трансформира според годинките и не е нужно да го сменяте. Удобни и практични, тези креватчета се превръщат от бебешка кошарка в юношеско легло.

Балдахин

Като всяка малка принцеса, и вашата дъщеричка би се радвала безумно на легълце, покрито с балдахин. Тази красива декорация изглежда скъпо и недостъпно, но всъщност изобщо не е така. В повечето големи мебелни вериги се продават готови балдахини с кукичка за закачане. Необходимо е само да направите дупка над леглото и да поставите завесите. Изисква не повече от 5 минути работа. Цената на комплект балдахин с кукичка и приспособления за закачане е от порядъка на 30 лева.

Рафтове от стълба

Имате ли стара стълба, която се чудите какво да правите? Местите я ту в мазето, ту на тавана и все ви пречи. Ето ви идея! Боядисайте я в бяло и я лакирайте. По желание налепете декоративни камъчета за блясък. Ако стълбата е двойна, свържете стъпалата две по две с тънки дървени гредички. Така с минимални средства ще превърнете стария предмет в чисто нов А-образен рафт.

Детски манекен с пачка

Детайлите са важна част от всяка една интериорна идея. Трябват ви две неща – детски манекен и балетна пачка. Декорацията ще внесе кукленски привкус на момичешката стая. Освен това някой ден вашата дъщеря със сигурност ще хареса идеята да си има манекен за преобличане.

Старите шкафове с нови вратички

Понякога освежаването на старите мебели дава много по-оригинален резултат от купуването на нови. Ако имате стари шкафчета, сега е моментът да им придадете вид на току що закупени от магазина.

Свалете вратичките. Боядисайте ги и лакирайте. Сменете и дръжките. В търговката мрежа има богато разнообразие от форми – панделки, мечета и други. Ако сте от по-сръчните, дори можете да направите винтидж ефект по капаците. В магазините за бои се предлагат специални смески, които оставят цвета да стои на резки. Този тренд е особено актуален в момента.

Оптически по-голяма стая с подходящи тапети

Пространството ви е малко? Купете тапети на хоризонтално райе и го увеличете чрез илюзия. Комбинация от бяло и бебешко розово е подходяща за целта.

Старата нощна лампа, но с пришити розови цветчета

Ето че най-после ще намерите приложение за старата нощна лапмпа, която ви е наследство от майка ви, а на нея й е подарена от свекърва й. Сдобийте се с декоративни цветчета от плат от някоя кинкалерия. Или пък си ги направете сама. Пришийте ги отгоре с игла и конец.

Люлеещ се стол – защо пък не?

Няма друга мебел, която да придава толкова много уют. Ще ви бъде от голяма полза при интериора, ако някъде в мазето или пък на село случайно имате стар люлеещ се стол. Почистете го от праха, наметнете го с топло одеяло и сте готови.

Декоративен външен гардероб

Малък щендер, комплект от няколко сатенирани закачалки с панделка, най-красивите роклички на вашето момиченце и това е всичко! Декоративният външен гардероб винаги е добра идея и създава усещането, че сте в малък куклен магазин.

Ръчно направен абажур в няколко стъпки, вместо скъп от магазина

В детската стая нямате абажур, а една оголена крушка, висяща на кабели. Завива ви се свят, щом си помислите какви са цените на детските полюлеи.

Купете кух, хартиен фенер в интересен цвят и го прикрепете около крушката. За не повече от 10 лева се сдобивате с оригинален и много красив абажур.

Играчките като част от интериора

Използвайте купищата играчки, за да създадете свежест в стаята. Спуснете от тавана две въженца с дъска, за да създадете илюзия за дървена люлка, която се спуска отгоре. На нея наредете седнали куклите на вашата дъщеря. Не е ли очарователно?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ