Напишете дума/думи за търсене

Писмото на една сурогатна майка

"Преди няколко седмици родих това малко момченце. Ето ме и мен, докато го държа. Той беше перфектен, когато го подавах внимателно в ръцете на любящата му майка", пише австралийка на име Мелиса Холфман.

За една майка от Австралия, която е била сурогатна и е "предоставила" утробата си за отглеждането на бебетатта на други жени, този акт е признак на сила.

Мелиса Холфман е била сурогатна майка два пъти. Отделно на това е била донор на яйцеклетки за 17 други бременности, като една от тях е на близнаци. В свой фейсбук пост тя описва как именно чрез това е научила колко силни могат да бъдат жените.

"Преди няколко седмици родих това малко момченце. Ето ме и мен, докато го държа. Той беше перфектен, когато го подавах внимателно в ръцете на любящата му майка. Тези ръце не бяха мои. Тя стои до мен на снимката. Аз съм сурогатната такава, а той е второто бебе, което износвам в утробата си и след това давам в чужди майчини ръце.

Да бъдеш жена е толкова повече от това да имаш деца. Но за много жени, това да бъдеш майка, е най-важната и значима роля, която ще имат в живота си. От майките винаги се очаква да правят всичко и да то да го правят така, че да изглежда лесно. Но то никак не е лесно. Научих, че невинаги е лесно изобщо да стигнеш до момента, в който да си майка. 1 на 5 двойки имат проблем със създаването на поколение.

Аз забременях лесно със своите деца. Никога не ми е хрумвало, че може да бъде трудно за някого. Научих го, докато работех като медицинска сестра. Един ден се натъкнах на жена, обляна в сълзи. Тя бе преживяла поредния спонтанен аборт, защото не можеше да износи своето дете. Всичко, което исках тогава, бе да й помогна.

Виждам страха, тъгата, очакването, надеждата и ентусиазма, които се изписват по лицата на жените, които правят планове за бебе след преживян аборт. Във всички тези жени аз виждам сила, която не е сравнима с нищо. Виждам значението на думата "сила".

Много хора може и да ме осъдят за това, което правя. Но всичко, което искам, е просто да помагам на други жени по пътя към момента, в който ще гушнат бебето си. Да, може би аз няма да променя света. Но мога да дам света на някого и да променя живота му."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ