Напишете дума/думи за търсене

За майката, която е на ръба на силите си

СНИМКА: Shutterstock.com

Има дни, в които майчинството може да ви дойде вповече. Когато децата просто не слушат. Когато дните минават в кръговрат на събиране и разхвърляне на играчки. Когато усещате, че повтаряте едно и също нещо безкрайно много пъти.

Когато плачът и прозявките станат повече от смеха. Когато се приберете вкъщи и знаете, че имате чинии за миене, ядене за приготвяне и пералня за пускане. Когато в същото време някой чака да му помогнете с домашната или пък да му сервирате вечерята. Когато имате памперс за смяна и предстояща поредна нощ без сън.

В такива дни съм наистина толкова уморена и не мога да се фокусирам над нищо. Нямам дори енергията да разкажа докрай историята за птичката, която лети, за да залъжа бебето да изяде лъжицата с пюрето. Нито да се ядосам за кетчупа, който лети към кремавия ми килим.

Признавам си, че има дни, в които просто не мога да дочакам децата да се приготвят за сън и да си легнат. Просто да заспят, за да мога да си почина. Да подишам.

Има дни, в които не се чувствам достатъчна за тях. Чувствам, че те заслужават повече от моето внимание, повече от моята любов, повече от моето време. Че те заслужават по-добра майка от мен.

В тези моменти, наред с умората, те изглеждат толкова невероятни и перфектни. Карат ме да се замисля, че може би съм била много добър човек, за да ме благослови господ с привилегията да ги имам. Осъзнавам, че тези малки човечета ме обичат и в най-лошите и в най-добрите ми дни.

До всички майки, които са имали тежък ден, просто помнете, че не сте сами. Има много други жени, които се чувстват така и ви разбират напълно. Ние минаваме заедно през това. Тази вечер сложете бебето си да спи, дайте му целувка и не се чувствайте виновна, че сте чакали с нетърпение този момент, за да се наспите. Оцеляхте и днес. И точно затова сте благословена с прекрасен подарък - обичта на своето дете.

Превод от: Cassie Hilt, huffingtonpost.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ