Напишете дума/думи за търсене

Да изберем име според месеца на раждане (част 1)

Дечицата, родени през пролетта, са сред най-облагодетелстваните. За тях има толкова много имена, свързани с пролетта или названието на самия месец май.

Изборът на бебешко име е една от най-сложните и отговорни задачи, които стои пред всички бъдещи родители. То ще преследва мъничето доживот и до голяма степен ще определи неговия късмет или това как ще се чувства. Дали ще харесва името си или пък не? Как ще му казват на галено? Името ще му отива ли? Дали няма да има обидени баби и дядовци, ако бебчо не е кръстен на никого? Други бъдещи родители пък изобщо нямат идея как да кръстят малкото създание. Колебаят се много и разчитат да „усетят” правилното име, когато бебето вече се е появило на бял свят. Не е нужно да ви казваме, че шансът това да се случи, граничи с нулата. Най-малко, защото тогава ще сте достатъчно развълнувани, че да се сетите за това. В следващите редове можете да видите кои са най-подходящите имена по месеци. Току виж ви е допаднала някоя идея и си я откраднете.

Януари

Хубаво е бебетата, които са родени в началото на новата година, да бъдат кръщавани с имена, които водят произхода си от думи като „нов“ и „щастие”.

Подходящи имена:

Камелия – в Япония това цвете е символът на месец януари

Надежда - произлиза от дума, означаваща „щастие“

Нео – означава нов.

Васил, Василена – означава „царски”. Свързано с Васильовден.

Февруари

Родените през февруари бебета израстват като силни и корави личности. Според астролозите това се дължи на зимния месец, в който са родени. Ето защо тези деца трябва да получават имена, които да отговарят на времето, в което са се появили.

Подходящи имена:

Филип, Филипа – започват с буквата на рождения месец.

Валентин, Валентина – свързани с Деня на влюбените през февруари.

Уайът – доближава се до думата „бял” на английски.

Адриан, Адриана, Севина, Кремена, Петър, Борил, Борис, Валери, Валерия – свързани със силата.

Март

Не само Мартин и Мартина са подходящи варианти за мартенските бебчета. Тяхното име може да бъде свързано с всичко пролетно, с цветята. Ако детенцето е момиче, нежните и женствени имена са особено желателни – все пак говорим за „женския месец“. Момченцата, родени през март, също се очаква да бъдат по-чувствителни и раними от обикновеното. За да неутрализирате това, можете да кръстите сина си по подчертано „силен“ начин.

Подходящи имена:

Ирис, Аглика, Ива, Ивет – свързани с първите пролетни растения.

Антон, Антоан, Антоана

Андреа, Андриана – „женствена“

Далия – „нежна“, освен това е име на цвете

Април

За да им върви по вода в живота, децата с рожден ден през април е най-добре да получават имена, свързани с различни водни басейни.

Подходящи имена:

Ана-Мария - феята на моретата

Дениз - море

Марин, Марина – морски

Яна – река

Май

Дечицата, родени по това време, вероятно са сред най-облагодетелстваните. За тях има толкова много имена, свързани с пролетта или названието на самия месец.

Мая, Манол – на името на месеца.

Пролет – на името на сезона.

Георги, Гергина – заради отбелязването на 6-и май.

Юни

Очаква се децата, които се появяват на бял свят в началото на лятото, да бъдат подчертано влюбчиви. Определено ще им отиват имена, свързани с любовта. Но ако не ви се иска непостоянните трепети на сърцето да бъдат чак толкова определящи за живота им, можете да избирате между слънчеви думички, подходящи за лятото.

Подходящи имена:

Люба, Любен, Любов, Нелина, Нели, Нелиян, Нелин, Жулиета – свързани с любовта

Мила, Милен, Милена, Малена – мила, любима

Лъчезар, Лъчезара, Арина - светъл, ослепителен

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ