Напишете дума/думи за търсене

Добрата, лошата и грозната страна на майчинството

Продължавам да се връщам назад и да се питам дали трябваше да публикувам тази снимка. Това, което е на нея, не е сред най-красивите ми страни. Но на нея има нещо повече от това, което виждате на пръв поглед и е доста повече от просто снимка.

Бременността и раждането са прекрасни, а майчинството е възнаграждението, което се крие зад целия този красив период. Замисляли ли сте се колко много очаквания има обществото към жените в това положение - на физическо, психическо и емоционално ниво? Идва ред и на мислите за стриите - белезите, които просто ще останат там. Ето защо казвам, че това е много повече от просто снимка. Тези белези са много по-дълбоки, отколкото си мислите.

Въпросът не е в стриите и килограмите, а в приемането на новата роля. В това как да се научите да отглеждате дете, как да правите всички онези неща, които не сте никога преди това. Въпросът е в това как да се научите да бъдете майка, без да плачете всеки път, в който с часове не можете да разберете причината за плача на бебето. Да успявате да приемате лошите дни и тези, в които ви се спи повече, отколкото диша. Въпросът е в пробването, в откриването, в ученето в движение, в провалянето като родител и в стремежа да сте перфектна, в усмивката на вашето малко бебе и спокойствието, което имате, когато го гушнете. А тогава стриите нямат значение. Въпросът е в майчинсвото - в добрата, в лошата и в грозната му страна - тази от снимката. Въпросът е в това да приемате всички тях и да сте благодарна.

Превод от: huffingtonpost.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ