Напишете дума/думи за търсене

Коя е най-добрата поза за сън през бременността?

Най-удобното положение със сигурност е това, при което тялото е на една страна. Можете да използвате възглавници под корема, между краката си, както и зад гърба. Лежането по гръб в половин седнало положение, подпряна на възглавници, може да  ви бъде полезно, ако страдате от стомашни киселини.

Тежките гърди и все по-големият корем скоро ще правят спането в любимите ви позициии невъзможно. С напредването на бременността ще трябва да избягвате лежането само по гръб, защото в това положение матката поема натиска от гръбначния стълб, мускулите на гърба и по-големите кръвоносни съдове. Това може да намали притока на кръв към вашето бебе. Спадането на кръвното налягане пък може да доведе до объркване, особено, когато се опитате да седнете или да се изправите. 

Неслучайно възглавниците за бременни са измислени така, че майката да спи настрани. Намерете удобна за вас и така ще можете да имате 2 позиции за сън, които ще бъдат полезни както за вашата пълноценна почивка, така и за здравето на вашето бебе. Възможно е да чуете теории, че по-добре да се спи на лявата страна, но всъщност няма никакви научни доказателства, че едната страна е по-добра от другата. Затова не се колебайте да се въртите така, както ви е удобно. Ако се събудите и се окажете легнала по гръб, не се тревожете. Просто се обърнете настрани и продължете да спите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ