Напишете дума/думи за търсене

Безглутенов козунак, подходящ за деца

Необходими продукти:

сол

1 ч.ч. захар

2 яйца

1/2 пакет разтопено масло

1 ванилия

настъргана лимонова кора

орехи

стафиди

За закваската:

1 с.л. суха мая

1/2 ч.ч. прясно мляко

безглутеново брашно

Начин на приготвяне:

Закваска: 1 с.л. суха мая се смесва с 1/2 ч.ч. топло прясно мляко, 1 ч.л. захар и малко безглутеново брашно, за да шупне.

След това в 300 гр. безглутеново брашно се прави кладенче и вътре се изсипва шупналата мая, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 2 разбити яйца и 1/2 пакетче разтопено масло. Разбърква се, добавя се 1 ванилия и настъргана лимонова кора. Замесва се и се оставя да втаса до увеличаване на обема. Сложете орехи и навийте на плитка или на топки или на руло. Намажете с жълтък и поръсете със захар. Изпечете в леко загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ