Напишете дума/думи за търсене

Картофени ньоки с пармезан

СНИМКА: ISTOCK

Необходими продукти:

2 ч. ч. пълнозърнесто брашно

4 картофа

2 с. л. сол

5 с. л. масло

200 мл. сметана

2 цели яйца

2 жълтъка

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват със солта, нарязват се и се пюрират. Смесват се със сметаната. Добавят се яйцата и жълтъците. Продуктите се разбъркват добре до получаването на пюре. 

След това се изсипва на плота 2 ч. ч. брашно. Оформя се кладенче и в него се изсипва картофената смес. Замесва се тесто, което трябва да почине за няколко минути, завито с кърпа. От него се оформят парченца с дебелина около 1,5 сантиметър. Нарязват се на парчета с дължина 2 см. Набрашнете ги обилно, за да не лепнат. Всяко парче прокарайте по дължина през роговете на вилицата, така че по тестото да се оформят линии от прибора. Сложете ги да се сварят за 5-7 минути в подсолена вода. Разтопете масло за овкусяване и в него запържете готовите ньоки за няколко минути. При сервиране поднесете с настърган пармезан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ