Напишете дума/думи за търсене

10 начина, с които да намалите стриите след бременността

Появата на стрии е един от неприятните моменти, съпътстващ бременността. Почти 90% от бъдещите майки ги получават - по гърдите, корема, бедрата, дупето и ръцете. Те могат да се появят по-рано или по-късно по време на бременността.

Стриите се появяват през по-късните месеци, вследствие разтягането на кожата при наедряване на тялото. Разкъсват се еластичните влакна, без да е засегната горната част на кожата. Цветът им варира според тена на кожата. Можете да намалите появата, като гледате да наддавате постепенно по време на бременността. Всеки голям скок в теглото може да стане причина за поява на стрии. Въпреки че е много вероятно да ги получите, има начин да повлияете на тяхното количество.

1. Пийте много вода и се хранете здравословно. Храните, богати на антиоксиданти, доставят на организма хранителни вещества, които са много важни.

2. Не стойте на слънце.

3. Правете упражнения.

4. Правете масажи. Те се оказват добро средство за предотвратяване на стриите. Увеличават кръвния поток , което стимулира оздравителния процес на кожата и помагат за освобождаването от мъртвите клетки на повърхността й.

5. Поддържайте еластичността на кожата си с овлажняващи и подхранващи кремове, лосиони или специална козметика против стрии. Пазарът вече предлага голям избор, а и бихте могли да се посъветвате с вашия лекар. Докато нанасяте продукта, масажирайте зоните до затопляне, за да подобрите притока на кръв.

5. Обърнете се за съвет към козметик още през бременността, а също и след раждането. В някои крйни случаи, когато стриите са твърде много и с тъмен цвят и пречат на самочувствието ви, биха могли да се заличат чрез лазер или химичен пилинг.

Още 5 природни средства за борба със стриите:

1. Захар

Смесете една супена лъжица захар с малко бадемово масло и няколко капки лимонов сок. Разбърквайте добре и нежно втрийте в кожата. Оставете да действа 10 минути и вземете душ.

2. Кафена утайка

Направете смес от кафена утайка и топла вода и я втривайте в кожата около 5 минути. След това увийте мястото с кърпа и изчакайте да престои 30 минути. Изплакнете.

3. Зехтин

Всеки ден масажирайте участъците с леко затоплен зехтин и оставяйте да престои 30 минути. Това ще подобри кръвообръщението и ще омекоти кожата.

4. Лимонов сок

Втрийте прясно изцеден лимонов сок в зоната на стриите. Оставете да попие за около 10 минути и отмийте с топла вода.

5. Сок от картофи

Витамините и минералите в картофите стимулират възстановяването на кожните клетки. Нарежете един картоф на дебели филийки и втрийте всяка от тях в стриите. Оставете да подейства няколко минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ