Напишете дума/думи за търсене

Мило бебе, ти промени живота ми към по-добро

Мило бебе, още от първата секунда щом отвориш малките си очички, ще разбереш, че животът е състезание. Майка ти ще бърза да те роди, да среже пъпната ти връв, да разбере колко тежиш, да те ваксинира, да те почисти и да те нахрани за първи път.

Това вероятно ще ти дойде вповече и ти ще изпищиш с цялата сила на малките си дробове. Щом поемеш първия си дъх, се задават съвсем нови "препятствия". Но за тях ще помага и татко ти. Мъничко мое, някой ден ще разбереш колко е страшно да си отговорен за друго човешко същество, а да нямаш почти никакъв опит. Затова ще ти дават кукли, чиито памперси ще сменяш и които ще приспиваш с песни. А ти самото все още ще си кукла от плът и кръв.

Мъничко мое, ти не се тревожи за нищо. Родителите ти ще разберат отговорите на всички въпроси. Понякога ще преписват, друг път ще дейсват на принципа проба-грешка, но ще стигнат до края. Защото те вече не са само хора, а супергерои, които трябва да разчистват камъните по пътя ти, за да не се спънеш.

Затова, мило бебе, родителите ти никога няма да са егоистични спрямо теб. Щом са видяли малко ти сърце да тупти през шестата седмица от бременността, то е заглушило всичко себично и ги е накарало да променят живота си, за да дадат най-доброто за теб. За теб ще бъде отделена най-светлата стая, ще ти дават най-свежите плодове и ще купуват дрешки за теб, лишавайки себе си.

Мило бебе, каквото и да става, за твоите родители, ти ще си чудо. Ще пееш най-прекрасно, ще танцуваш най-изящно и ще учиш най-старателно. Така е, тяхното гардже ще бъде най-хубаво. И помни, че това ще бъде вярно - поне в техните очи.

Малко бебе, може и да не разбираш, но родителите ти ще се притесняват. Най-много за това как ще те отгледат, дали ще те възпитат правилно, дали ще ти дадат адекватен съвет или само остарели думи. Те няма как да знаят какво им вещае бъдещето, но ще направят всичко по силите си да си щастливо и обичано.

И не на последно място, малко мое, ти ще внесеш в живота на родителите си нови цели – да те научат да пишеш, да говориш, да скачаш на въже...да живееш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ