Напишете дума/думи за търсене

Как да избера най-подходящата бебешка количка?

Да изберете двойна количка е едно от най-трудните неща. Вариантите са ограничени и в повечето случаи заемат много място.

Очакването на трепетното събитие, в което ще видите бебето си за първи път, несъмнено е свързано и с много покупки за новия член от семейството. Сред тях е и бебешката количка, в която новороденото ще прекарва голяма част от времето си. Новите майки често се сблъскват с трудност при избора на модел, защото нямат представа какво да търсят и с какви изисквания да се съобразят. Ето някои неща, за които да следите, когато сте на пазар за бебешка количка.

Кошче

Вашето новородено трябва да лежи по гръб, така че ще ви е нужна количка, която да е комбинирана със специален кош за съвсем малки бебета. В противен случай ще се наложи да се сдобиете с такъв отделно. Далеч по-практично е да купите такава, която съчетава всичко в себе си. Някои модели имат и още повече екстри. Оборудвани са с напълно обръщаща се седалка, която се мести както в легнало и изправено положение, така и напред и назад. Това е много полезно, защото детето ще може да спи в количката спокойно.

Грижа за близнаците

Да изберете двойна количка е едно от най-трудните неща. Вариантите са ограничени и в повечето случаи заемат много място. За щастие вече има и модели, чиито кошчета са раположени едно върху друго. Те са много по-компактни и заемат същото място, колкото и единичната. С разликата, че са доста по-тежки. Недостатъкът е, че мястото за багаж е толкова, колкото и при нормалната количка. Трябва да съобразите това. Стандартните двойни модели са с два багажника. В единия случай печелите компактност за сметка на място, а при другия обратното.

Следете вашата количка тандем да има независими мултипозиционни седалки, удобен и предпазващ чадър, който да е удобен и за двете деца. Хубаво е, ако се спрете на модел с вертикално разположени кошчета, да следите долното да не е много ниско до земята. Средата, която ни заобикаля, е много мръсна. Улиците са прашни и не е здравословно едно от бебетата да е поставено там.

Проходимост

Изберете модел с по-големи гуми. Така ще ви е по-лесно да се справите с дупките. По възможност изберете модел с ненадуваеми - пластмасови гуми, за да ви е по-лесно да ги поддържате. Надуваемите гуми могат да се спукат и това би ви създало неприятности. Хубаво е гумите да са с лагер.

Все пак имайте предвид, че с нарастването на големината им, тежестта на количката става по-голяма. Пробвайте в магазина как се справяте с това да я вдигнете на задни гуми, докато е празна. Така лесно ще прецените до каква степен ще ви е лесно да го правите, когато детето е вътре.

Какво да не правите:

1. Не настройвайте позицията на седалката, докато детето ви е вътре.

2. Не слагайте тежки чанти на дръжката, защото могат да преобърнат количката.

3. Не забравяйте да махнете PVC покривалото против дъжд и вятър, когато сте в топло помещение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ