Напишете дума/думи за търсене

Момиченцето ми е пристрастено към детските гримове. Помощ!

Колкото и да не ви се вярва, е абсолютно нормално едно малко дете да изпитва силно влечение към лъскави червила и сенки. Особено когато разполага с детски комплекти, в които ги има.

Голяма част от малките деца обичат да влизат в различни роли, за да се чувстват големи. Един от способите за това са гримовете. Обикновено момиченцата проявяват интерес първо към гланца за устни, когато видят как самата вие си слагате от него. И веднага протягат ръка и казват, че също искат. Така много често родителите купуват комплект с детски гримове, за да бъде уж по-безопасно за малчугана. Какво става обаче, когато детето се пристрасти и отказва да ходи дори на детска градина без своите ярко жълти сенки с блясък?

Както и при всяко друго пристрастяване, не бива да се отнасяте твърде строго още в началото. Ако го направите, рискувате ситуацията да се влоши, вместо да разрешите проблема.  Вместо това поставете ограничения. Говорете с детето какви са вашите правила за използването на гримове. Например обяснете, че разкрасителните продукти се използват, само когато си играем на преобличане. Кажете на дъщеря си, че може да ги използва у дома след ваше разрешение, но не и в детската градина или на други обществени места.

Винаги я наблюдавайте, когато играе с гримове. Трябва да поставяте ограничения по колко и как е приемливо да се слага червилото и другите продукти. Никога не позволявайте да си слага пудра, дори и да е детска. Това може да доведе до алергия и обриви по детската кожа. Каквито и да са описанията на съставките към продуктите, бъдете внимателна. Кожата на всяко дете е различна и особено чувствителна и не знаете как може да реагира на уж безобидните детски гримове. На пазара вече се предлагат и детски очни линии. Излишно е да се изброяват всички опасности, които крие. От попадане в окото до нараняване със самата четка.  Затова бъдете внимателна и следете под око всяка "разкрасителна" игра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ