Напишете дума/думи за търсене

Колко дълго може да бъде кърмата годна за употреба

СНИМКА: babycenter.com

Годността на кърмата ви зависи от това къде я съхранявате. Ако това е на стайна температура, максималното време, в което ще остане свежа, е 4 часа.

Не така обаче е, когато я държите в хладилника. В него тя издържа от 3 до 5 дни. Ако сте замразили кърмата си, а след това е размразите, е препоръчително да я използвате в следващите 24 часа. В никакъв случай не я замразявайте повторно.

Какво да правите, ако трябва да пътувате? Използвайте хладилна чанта, която ще ви е от помощ за следващото денонощие.

Трябва да знаете, че замразента кърма може да остане свежа за две седмици, ако е оставена във фризер, който е с обща вратичка с хладилника. При фризер с отделна врата млякото може да бъде годно от 3 до 6 месеца след изцеждането.

Ако разполагате с отделен голям фризер, който не отваряте, кърмата може да бъде годна до 1 година след много дълбоко замразяване. Така е, защото отделният фризер, който не е свързан към хладилника, се отваря наистина много рядко.

Който и вариант да използвате, поставяйте пликовете с кърма колкото се може по-навътре, където температурата е най-ниска. За предпочитане е пред тях да има други продукти, за да се предпази кърмата максимално от външно влияние при отваряне на вратичката.

За да запазите свежа току що изцедената кърма на стайна температура, я поставете върху кубчета лед, докато не дойде времето за хранене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ