Напишете дума/думи за търсене

Тортила с мариновано пилешко и зеленчуци

Необходими продукти:

пакет готови палачинки за тортила

шарена сол

зехтин

пилешко филе

черен пипер

лимон

краставици

домати

царевица

масло

крема сирене

Начин на приготвяне:

Мариновайте за половин час нарязаното на тънки ивици пилешко филе в смес от зехтин, лимонов сок и черен пипер. Запържете късчетата до златисто в малко зехтин.  В същата мазнина сложете шарена сол и запържете за половин минута палачинките от едната страна. След това поставете всяка от тях върху парче алуминиево фолио.

Намажете ги с крема сирене и поставете в средата месото, зеленчуците и царевицата. Тя трябва да бъде предварително задушена в 1 с.л. масло и подрправена с обикновена и шарена сол. 

Завийте палачинките, като ги запечатвате в долната им част, за да не се изсипе съдържанието. След това увийте добре с фолио и ги оставете да починат за 10 минути. Сервирайте всяка тортила, разрязана на две през средата, гарнирана с готов начос по желание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ