Напишете дума/думи за търсене

Ще се промени ли цветът на очите на бебето?

Дали цветът на очите на моето бебе ще се измени с времето - това е един от най-задаваните въпроси от родителите. Трябва да се изчака от 4 до 6 месеца след раждането, за да види приблизителният цвят, който ще остане доживот.

При някои бебета промени се случват чак до 9-ия месец и това е напълно нормално. Най-добрият ориентир във времето, когато все още е рано да разберете истинския цвят, е да видите този на вас и вашия партньор. Ако и двамата сте с тъмни очи, шансът детето ви да е синеоко е сравнително малък. И въпреки това не е изключено то да има по-светли очи от вашите. Възможно е едно дете да се роди с тъмен цвят и с времето той да избледнее значително.

Друго основно притеснение за новите родители е замъгленият поглед със сив цвят на очичките, който се среща при новородените. Не се тревожете. Това ще се оправи и погледът се проясни съвсем скоро. Има много промени, които се случват след едно раждане - както при вас, така и при бебето ви. Сред тях изменения в косата и кожата. Промяната в цвета на очичките е естествен процес. Този, който ще остане, ще бъде по-близък до вашия, отколкото до този, с който е родено бебето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ