Напишете дума/думи за търсене

3 причини, поради които е чудесно да бъдеш бременна през пролетта

Има някои наистина чудесни причини, заради които е хубаво да бъдеш бременна през пролетта. Някои от тях са съвсем познати, за други обаче е възможно изобщо да не сте се сещали. Ето кои са. 

1. Времето е превъзходно за ходене пеша.

Ходенето и плуването са най-полезните активности за всяка бременна дама. И двете подпомагат поддържането на балансирано телесно тегло и предотвратяват наддването на излишни килограми. За възрастен човек е препоръчително да изминава по 10 000 крачки на ден. Разбира се, за една бременна жена това може да се откаже твърде много, затова ходете толкова, колкото се чувствате добре. Избягвайте излизането в часовете, когато слънцето е най-силно. Използвайте за разходки на въздух времето рано сутрин или преди свечеряване. Не забравяйте да използвате удобни и дишащи обувки, които да предпазят краката ви от отичане.

2. Има по-голям избор от плодове.

Пролетта е много благодатен сезон, когато става въпрос за предлагане на плодове и зеленчуци. Сега можете да си хапвате круши, свежи ябълки, сливи и ягоди. Така става много по-лесно да си набавите всички полезни вещества, които са нужни на вас и бебето ви.

3. Слънцето ви доставя витамин D.

През бременността е особено важно да не се излагате на слънцето и да носите защитни кремове с фактор. Това обаче не означава да се затворите на тъмно и да се пазите от светлината.

Дори и няколко минути на ден под слънчевите лъчи са достатъчни, за да накарат организма ви да произвезжда витамин D, който е важен за вас в този момент. Дефицитът му може да бъде опасен, така че е хубаво да следите за това.

Разбира се, можете да си го набавяте и чрез някои видове храна - мляко и риба. Трудно е обаче да получите цялото нужно количество само чрез храненето си, затова не забравяйте за полезните свойства на слънцето. Дори рано сутрин, когато все още не е толкова ярко, можете да получите нужните ползи от него. И все пак не прекалявайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ