Напишете дума/думи за търсене

Ориз със зехтин и зеленчуци

Необходими продукти:

две шепи бял ориз за ризото

1 малка тиквичка

1 червена чушка

1 морков

100 гр. царевица от консерва

зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете на малки парченца моркова, тиквичката и чушката и ги запържете в зехтина. След това добавете ориза и запържете за още 3-4 минути на намалена степен на котлона. Овкусете със сол и черен пипер.

Полейте с вряла вода, за да покрие хубаво продуктите. Когато водата се изпари и яденето се сгъсти, прибавете царевицата и разбъркайте добре. Изчакайте още няколко минути и свалете от котлона. Можете да поднесете яденето с настърган пармезан по желание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ