Напишете дума/думи за търсене

Детето ме нарича по име. Какво да направя?

Това е нормално. Много деца обичат да прилагат този малък трик, за да привлекат вниманието. То иска да имитира околните, които ви наричат по име. И, ако имитацията се окаже успешна, се очаква вие да сте много изненадана.

Децата чуват своите родители и техните приятели и познати да се наричат по първо име и още тогава в тях се заражда желанието да повторят това. Когато малчуганът прави това, той си играе на голям човек. По същия начин, по който у дома играе на офис, кухня, ресторант и т.н.

Възможно е да забележите, че детето дори се смее, когато произнася името ви, защото то осъзнава, че това не е нещо, което е прието и прави обикновено. Когато чуете това за първи път, може би ще ви стане наистина странно. Хубавото в тази ситуация е просто да влезете в роля и да доизиграете докрай играта, ако искате да отвлечете вниманието на детето. Когато не казвате "не" и не се карате за казаното, то много бързо ще забрави за това и вече няма да му е забавно. Децата са привлечени най-силно от тези неща, които са им забранени.

Не се тревожете. Този период ще отмине с порастването и няма да е винаги така. Хубаво е, без да се карате, да обясните, че ви е по-приятно да ви нарича "мамо" и така е правилно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ