Напишете дума/думи за търсене

6 от най-добрите начини да се предпазите от стриите

СНИМКА: Fresh Baby Gear

Важно е с какво се храните. Наблегнете на плодовете и зеленчуците, защото са богати на вода и витамини. Сред най-важните са портокалите, ананасът, авокадото и спанакът.

Добавете витамини А, C, и Е в менюто си.

Витамини А и Е помагат на кожата ви да подобри еластичността си. В същото време Витамин C подпомага възстановителните процеси и е антиоксидант.

Пийте достатъчно вода.

Експертите съветват бременните жени да приемат по 10 чаши вода на ден. В това число влиза и течността на една супа или водата, която се съдържа в плодовете и зеленчуците. Колкото по-хидратиран е организмът ви, толкова по-хубава ще е кожата.

Правете упражнения през бременността.

Плуване, ходене, леки кардио тренировки - всичко това не само, че ще поддържа тонуса и самочувствието ви, но и ще ви помогне да развиете сила, гъвкавост и еластичност на кожата.

Качвайте килограми постепенно.

Дори и да ви се хапва много през бременността, сте старайте да поддържате балансиран режим и напълняването да става постепенно. Няма как да се избавите от стриите, ако качите 10 килограма за 3 месеца. Старайте се за цялата бременност да не напълнеете с повече от 12 кг. Това е допустимото.

Поддържайте кожата си хидратирана.

Мажете се с лосион за тяло, кремове или пък просто зехтин. Не допускайте кожата ви да остава суха и да не е подхранена с нищо. В днешни дни в търговската мрежа се предлагат толкова продукти за преждевременно справяне със стриите, че си е чист грях да не ги използваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ