Напишете дума/думи за търсене

Вярно ли е, че сутрин шансовете за зачеване са най-големи?

СНИМКА: babycenter.com

Добри новини за нощните птици! Докато някои проучвания твърдят, че качеството на семенната течност е най-високо сутринта, то други показват, че разликите с тази от вечерта са минимални.

Ако се стараете да забременеете, не се осланяйте на теории по кое време на денонощието е най-добре да се прави секс. Фокусирайте се върху датата на овулацията си. Огромна роля играят спокойствието, здравето ви и балансираният начин на живот.

За жени с дължина от 28 дни на цикъла е нормално овулацията да е между 10-ия и 16-ия ден. За да ви е по-лесно да следите това, си инсталирайте менструален календар на смартфона. Ще получавате известие всеки път, в който шансовете за зачеване са големи. За целта е нужно само да записвате стриктно кога е била последната менструация и колко дни е продължила. Няма да ви е трудно да си спомняте да го правите, защото телефонът ви ще ви известява и подсеща, че трябва да въведете точната дата.

Да правите секс поне 2 пъти за този период е достатъчно. Запомнете, че не трябва да приемате секса за работа, която трябва да свършите, а като удоволствие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ