Напишете дума/думи за търсене

Приспиване на близнаци. Най-големите притеснения на родителите

СНИМКА: http://nestingstory.ca

Плачът на едното бебе притеснява много повече вас самите, отколкото неговоро братче/сестриче. Близначетата свикват с присъствието едно на друго, както и с навиците и звуците си, още докато са в утробата.

Да отглеждаш бебе си е истинско предизвикателство. А какво остава, когато са две наведнъж? Може би най-големият страх на всеки родител на близнаци е моментът, в който едното ще заплаче, докато другото точно е заспало.

Имаме добри новини - не се тревожете за това! Всъщност плачът на едното бебе притеснява много повече вас самите, отколкото неговоро братче/сестриче. Близначетата свикват с присъствието едно на друго, както и с навиците и звуците си, още докато са в утробата. Докато се появят на бял свят, са изградили хармонични "отношения", при които не си пречат едно на друго. Неслучайно е казано, че близначетата са толкова свързани, сякаш са едно бебе.

Друг въпрос е, че като цяло новородените и бебетата имат изградени механизми, по които да неутрализират шумовете, докато спят. При тях е доста по-невъзможно да се събудят от шум, отколкото при възрастен човек. Още с прибирането вкъщи вашите мъници започват да споделят общо пространство и да свикват едно с друго по всеки възможен начин.

Ако все пак попаднете в ситуация, в която едното бебе плаче, а вие се притеснявате другото да не се събуди, го изведете от стаята и се постарайте да го успокоите, без да пречите на близначето му. Вземете на ръце бебето в краен случай и се опитайте да го приспите, докато е в легълцето си. Така няма да го учите, че може да заспива, само когато го държите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ