Напишете дума/думи за търсене

Как да режем ноктите на бебето най-безопасно

СНИМКА: https://tunedinparents.files.wordpress.com

Използвайте задължително бебешка нокторезачка. Не обикновена! Тя е обезопасена и е създадена за меки нокътчета.

Страхувате ли се от това да изрежете тези миниатюрни нокти? Изпадате ли в ужас бебето да не мръдне и да не порежете мъничките му пръстчета? Е, трябва да знаете, че не сте параноичка. Това чувство е напълно нормално за родителите на първо бебе.

Бебешките нокти растат бързо, затова е хубаво да ги изрязвате всяка седмица. Хубавото е, че тези на крачетата израстват по-бавно и не е необходимо да ги оформяте на 7 дни. Ето как обаче да преодолеете страха от това действие и бъдете по-спокойна.

1. Използвайте времето, когато бебето спи или е съсредоточено над нещо. Така намалявате риска от мърдане.

2. Хванете здраво нокътя с две пръстчета. Издърпайте кожата под нокътчето максимално назад, за да не я притиснете с нокторезачката, когато натиснете Хванете така, че да се открива само израсналата част. Уверете се, че държите хубаво ръчичката и няма шанс да я изпуснете, дори и бебето да се размърда.

3. Използвайте задължително бебешка нокторезачка. Не обикновена! Тя е обезопасена и е създадена за меки нокътчета. С нея би се стигнало доста трудно до момент на порязване.

4. По възможност използвайте времето непосредствено след баня. Тогава нокътчетата стават още по-меки и лесни за отстраняване.

5. След изрязване почистете добре с тампонче, за да няма останали нокътчета, които могат да попаднат в очичките или устата на бебето и да бъдат опасни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ