Напишете дума/думи за търсене

Топ 8 на съветите за майки, които ще кърмят за първи път

СНИМКА: flickr.com

Изберете си специално място за кърмене и си създайте традиция да храните бебето там по възможност най-често.

Планирате кърменето, но в същото време не сте сигурна какво точно да очаквате. Когато сте майка за първи път, това е един доста деликатен въпрос, по който няма как да се подготвите напълно. Има обаче някои малки съвети, които биха ви ориентирали в това да сте по-подготвена. Ето кои са.

1. Не бъдете изненадана от това, че ще ви заболи. Кърменето винаги причинява неудобства и дори ранички по зърната в началото. Първите 2 седмици са най-трудни.

2. Няма да бъдете перфектна още от началото. С времето и практиката ще откриете най-удобната позиция, в която да храните своето бебе. И това е напълно в реда на нещата!

3. Инвестирайте в сутиени за кърмене, специална възглавница за кърмачки и подложки за зърна.

4. Хидратирайте зърната и гърдите си. Мажете се с хубави лосиони, които да не оставят кожата ви суха. Разбира се, не е препоръчително да го правите точно преди хранене.

5. Изберете си специално място за кърмене и си създайте традиция да храните бебето там по възможност най-често. Още по-хубаво е, ако си направите това кътче по-уютно, като си сложите най-необходимите неща, за да си ви под ръка, без да е необходимо да ставате. Така ще сте по-спокойна и съсредоточена.

6. Не изтисквайте с помпата кърмата си до последно.

7. Не се срамувайте да кърмите на обществени места. Няма нищо по-естествено от това. Дори не е нужно да използвате стаите за кърмачки, ако се намирате в голям търговски център. Достатъчно е да използвате прикриваща лента за кърмене.

8. Консултирайте се с експерт по кърменето преди бебето да се появи на бял свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ