Напишете дума/думи за търсене

Споделяте ли твърде много информация за бебето си онлайн?

СНИМКА: Kathy Rosario Photography

Няма спор, че онлайн комуникациите са чудесен начин да получиш съвет и обмениш опит. Фейсбук определено прави живота на майките малко по-лесен.

Понякога обаче цялото споделяне на снимки на бебето, обновяване на статуса и качване на клипчета може да мине границата на допустимото. Като например да качиш видео от естественото си раждане в ютюб или кадри от приучаването на бебето от памперс към гърне. Сайтът "thebump.com" пита няколко жени кое им идва вповече, когато става въпрос за споделяне на информация за бебето от страна на родители.

1. "Смущава ме как някои хора са готови да споделят снимки на бебето си, вклюващи цялата информация за него - име, местоживеене, любим парк за разходки. Живеем в твърде престъпни времена, за да си позволява някой такава наивност. Особено, когато говорим за малко и беззащитно бебе."

2. "Никога не бих качила онлайн снимка от ехографа си. Искам да запазя това само за най-важните хора в живота си."

3. "Моя приятелка сподели във фейсбук снимка на изцапан памперс и омазани мебели от изхождане. Прекалено е!"

4. "Не понасям статусите, които ме информират как върви процеса по кърмене на някого. Кому е нужна тази информация? Нали има специализирани групи за взаимопомощ за тази цел?"

5. "Казах на семейството си, че не искам да виждам никъде във фейсбук снимки след раждането заедно с бебето, докато сме в болницата. Дори и на изписването. Мисля, че това е прекалено личен момент."

6. "Имам няколко приятели, които направиха фейсбук профили на своите деца във фейсбук. Мисля, че няма причина на света, която да оправдава това да направиш профил в социална мрежа на 3-месечно дете."

7. "Не ми харесва, когато някой споделя във фейсбук статуси и статии, в които се натъртва над това колко тежко и изтощително е да бъдеш майка. Все пак никой не ви кара насилствено да имате бебе. Аз също съм майка, но не бих искала да ангажирам никого с това, че не спя с дни."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ