Напишете дума/думи за търсене

Прием на кафе и кърмене

СНИМКА: babycenter.com

Експертите хне отричат приема на кофеин по време на кърмене. Няма изследвания, които да доказват, че напитката е противопоказна за бебето. И все пак не прекалявайте. Ограничете се с по една чаша на ден. 

Един от митовете, свързани с кърменето, е, че кофеинът намалява производството на мляко в организма ви. Няма категорични изследвания, които да потвържадават това. 

Повечето експерти съветват все пак да ограничите приема до една чаша, за да бъде всичко безопасно, а и самата вие да се чувствате спокойна, че няма риск да навредите на детето си.

Не е вярно твърдението, че бебето ви ще покаже някакви прояви, като превъзбуденост и раздразнение, от това, че сте пила кафе. Но все пак, ако видите някаква промяна в настроението, когато приемате кофеин, е хубаво да го спорете. И все пак шансът за това е по-малък от 1 %. Пробвайте да премахнете и след това отново да добавите кафето в менюто си, за да видите реакцията и да се уверите дали наистина раздразнението на вашето мъниче е свързано с това. Все пак, ако решите да пиете кафе по време на кърменето, заложете на безкофеиново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ