Напишете дума/думи за търсене

Кърмене на близнаци

СНИМКА: Babycenter.com

Жените могат да произвеждат достатъчно мляко, за да кърмят изцяло бебетата си през първите шест месеца, а дори и по-дълго.

Това е така независимо дали имате едно или повече бебета. Законът за търсенето и предлагането работи с пълна сила и тук. Колкото повече кърмите, толкова повече мляко ще произвеждате. Разбира се, има някои случаи, в които имаме генетична предразположеност към липса на кърма. От значение е и също дали се храните достатъчно и поемате ли необходимото количество течности, които са от ключово значение за производството на мляко.

Това няма нищо общо с броя на бебетата, които кърмите или дори с размера на гърдите ви. Жените могат да произвеждат достатъчно мляко за близнаци, тризнаци и повече.
без изобщо да се налага да допълвате храненията с изкуствено мляко за кърмачета. Какво е нужно да направите, за да се чувствате максимално комфортно, докато кърмите своите близнаци? Нека започнем от закупуването на възглавница за кърмене, изработена специално за две бебета. Възглавницата ще освободи ръцете ви и ще предостави допълнителна подкрепа, когато ги кърмите едновременно.

Задължително трябва да кажете на наблюдаващия си лекар, че мислите да кърмите естествено своите две деца - не с шише или изкуствено мляко. Това е важна част, която трябва да бъде включена във вашия план за раждането.

Поискайте минимално време на отделяне от бебетата непосредствено след раждането, за да можете да сте в състояние да накърмите и двете възможно най-скоро. Трябва да сте наясно, че при вас разраняването на зърната може да бъде по-сериозно, защото те ще бъдат подложени на двойно по-голям натиск. Затова си купете силиконови подложки за зърна, които да ви предпазват.

На първо време няма да ви е лесно да намерите метод, чрез който кърменето да ви е удобно. Затова ще ви е нужна малко практика и търпение, докато комфортна позиция, в която да се чувствате добре. 

Споделете ни своите трикове за отглеждане на близнаци като коментар или лично съобщение във фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ