Напишете дума/думи за търсене

Спете на висока възглавница, за да успокоите киселините през бременността

СНИМКА: babycenter.com

Киселините са едно от най-честите неразположения, с които се сблъсква бременната жена. Обикновено наченки за тях се появяват през първото тримесечие и като основен причинител се сочи дисбалансът на хормоналните нива. За някои по-суеверни хора пък киселините в късна бременност показват, че бебето ще се роди с много коса.

Хормоните карат долния езофагеален сфинктер, представляващ еднопосочна клапа, да не се затваря правилно. При това положение киселините навлизат в хранопровода и причиняват парещ дискомфорт.

За да се справите със ситуацията, е хубаво да наложите някои проблеми в начина си на хранене. Избягвайте цитрусите, мазните храни, пърженото, лютото, както и пикантното. Всички те предизвикат допълнителна киселинност в стомаха ви. Ако хапвате плод, е хубаво да го правите половин час преди основно хранене. Плодовете се разграждат по-бързо. Ако преди това ядете месо, на което ще е нужно повече време да се разгради, и след това приемете цитрус, той ще застои и ферментира в корема ви, докато изхвърлите храната, която сте яла преди това. Така ще си докарате не само повече киселини, но и неразположение в стомаха.

Ако киселините се появяват предимно вечер, е хубаво да спите на по-висока възглавница. Така те няма да се връщат нагоре към гърлото и ще ги ограничите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ